Κοινωνία

06 Ιουνίου 2024 20:24

Φρεγάτα Ύδρα – Επιστροφή: Θερμή υποδοχή της στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (βίντεο)

Με βεγγαλικά και πίδακες νερού έγινε δεκτή η ελληνική φρεγάτα στη βάση της, επιστρέφοντας από μακροχ΄ρονια συμμετοχή της σε επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Φρεγάτα Ύδρα – Επιστροφή: Θερμή υποδοχή της στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (βίντεο)
-

Μετά από 102 ημέρες στην Ερυθρά θάλασσα, «έδεσε» την Πέμπτη 06.06 στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας η φρεγάτα Ύδρα.

Το παρών έδωσαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και ο Αρχηγός Στόλου, οι οποίοι καλωσόρισαν τα 198 στελέχη του πλοίου, τα ευχαρίστησαν και τα συνεχάρησαν για την αποστολή τους, σε μια ναυτική πολεμική ζώνη.

Κατά τον κατάπλου στο ναύσταθμο, πολλά ελληνικά πολεμικά πλοία χαιρέτισαν τη διερχόμενη φρεγάτα και την είσοδό της σε φίλια ελληνικά ύδατα. Οι χαιρετισμοί μάλιστα, έγιναν με πίδακες νερού και με βεγγαλικά.

Πλέον, η φρεγάτα Ψαρά ετοιμάζεται να την αντικαταστήσει και να βάλει πλώρη τις επόμενες εβδομάδες προς την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Κορυφαία στιγμή για την Ύδρα υπήρξε η κατάρριψη εχθρικού drone με την “χειρουργική” χρήση πυροβόλου διαμέτρου 5 ιντσών.

Το πλήρωμα της ελληνικής φρεγάτας, εκτός από τις ελάχιστες μέρες που είχε τη δυνατότητα να πάρει “ανάσες” στο λιμάνι του Τζιμπουτί, βρισκόταν σε απόλυτη εγρήγορση 24ώρες το 24ωρο.

Αλλά και χθες, μόλις πέρασε ξανά στην περιοχή ευθύνης του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ, η ελληνική φρεγάτα αμέσως επιστρατεύτηκε προς συμμετοχή σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με την κωδική ονομασία «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24», η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

ΚΚΕ: Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν δουλειά στα ΝΑΤΟικά μέτωπα

Την δική του ανακοίνωση του για την επιστροφή της Ύδρας εξέδωσε το ΚΚΕ, σημειώνοντας: «Ευχόμαστε καλή επιστροφή στην πατρίδα στους υπαξιωματικούς, τους αξιωματικούς και τους ναύτες της φρεγάτας, μετά τα όσα αντιμετώπισαν κατά την τρίμηνη συμμετοχή τους στην ευρωενωσιακή αρμάδα! Η αποστολή πλοίου σε ξένες θάλασσες κάτω από την σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ. Καλούμε τον λαό και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι σε ετοιμότητα, γιατί η κυβέρνηση σκοπεύει να στείλει στην Ερυθρά Θάλασσα την φρεγάτα “ΨΑΡΑ”.

Προγραμματίζει την αποστολή μετά τις εκλογές, γιατί είναι σίγουρο ότι η πλειοψηφία του λαού και των στρατιωτικών δεν συμφωνούν με αυτές τις αποστολές. Οι φαντάροι, οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων. Αποστολή τους είναι να υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας μας και όχι ξένα συμφέροντα χιλιάδες μίλια μακριά. Είμαστε αντίθετοι με τέτοιες αποστολές, όπως σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, αύριο αλλού, σε θάλασσες ή στεριές, όπου ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ δρουν σε βάρος των λαών, όπως τώρα το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Καλούμε τον λαό και τους στρατιωτικούς να απαιτήσουν να μην υπάρχει καμιά συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους. Στις εκλογές πρέπει να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που στήριξαν την συγκεκριμένη αποστολή. Είναι ένας ακόμα λόγος στις 9 του Ιούνη να ψηφίσουμε ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή τάχθηκε ενάντια στην αποστολή της φρεγάτας “ΥΔΡΑ” στην Ερυθρά Θάλασσα».

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Μητσοτάκης: Οι “κρυφές” προβλέψεις για τις Ευρωεκλογές και το “απαγορευμένο” βίντεο στο TikTok

Πόθεν Έσχες - Βαρεμένος: Ο Κασσελάκης φοβάται επιστροφή του Τσίπρα και ανασύνθεση του χώρου

Copernicus - Μάιος 2024: Ο θερμότερος Μάιος όλων των εποχών



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)