Οικονομία

05 Ιουνίου 2024 16:10

Ο Βασιλιάς Κάρολος σε χαρτονομίσματα (εικόνες)

Για πρώτη φορά σε χαρτονομίσματα ο Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Βασιλιάς Κάρολος σε χαρτονομίσματα (εικόνες)
-

Τα χαρτονομίσματα, στα οποία εικονίζεται ο βασιλιάς Κάρολος Γ', θα κάνουν σήμερα την εμφάνισή τους στα πορτοφόλια των Βρετανών, αντικαθιστώντας σταδιακά αυτά που φέρουν το πορτρέτο της μητέρας του, της Ελισάβετ Β'.

Το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου θα υπάρχει στα νέα τραπεζογραμμάτια των 5, 10, 20 και 50 λιρών Αγγλίας, τα οποία θα παραμείνουν κατά τα άλλα ίδια με τα σημερινά χαρτονομίσματα, εξήγησε σε ανακοίνωσή της χθες, Τρίτη, η Τράπεζα της Αγγλίας.

Βασιλιάς Κάρολος - Χαρτονομίσματα - βρετανική λίρα

Αυτά τα νέα τραπεζογραμμάτια από πολυμερές -τα οποία αντικατέστησαν σταδιακά από το 2016 στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τραπεζογραμμάτια από χαρτί- θα κυκλοφορούν δίπλα σε αυτά στα οποία απεικονίζεται το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Θα τυπώνονται λίγο-λίγο για να «αντικαθιστούν αυτά που είναι φθαρμένα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, ώστε «να ελαχιστοποιηθεί ο περιβαλλοντικός και χρηματοοικονομικός αντίκτυπος» της αλλαγής μονάρχη.

Τα νομίσματα που φέρουν την εικόνα του Καρόλου Γ' είχαν τεθεί σε κυκλοφορία το Δεκέμβριο 2022, μερικούς μήνες μετά το θάνατο της μητέρας του.

Βασιλιάς Κάρολος - Χαρτονομίσματα - βρετανική λίρα

Το κοινό θα μπορεί επίσης από σήμερα να ανταλλάσσει τα παλιά του χαρτονομίσματα με αυτά με την εικόνα του Καρόλου Γ' μέσω της Τράπεζας της Αγγλίας, με όριο τις 300 στερλίνες κατ' άτομο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ίλιον: Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε πεζό

Σχολικά γεύματα - Λαμία: Πληροφορίες για πρώτες ύλες που είχαν λήξει ένα χρόνο πριν

Μητρόπολη Κηφισιάς: Διαρρήκτες “ξήλωσαν” το χρηματοκιβώτιο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)