Υγεία

01 Ιουνίου 2024 15:27

Μαγνησία - Γαστρεντερίτιδα: Δεκάδες κρούσματα σε χωριά που έπληξε ο Daniel

Ανησυχία έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους Ριζόμυλου και Στεφανοβίκειου, για την πιθανότητα συνέχισης της μόλυνσης του νερού από τα στάσιμα νερά της πλημμύρας.

Μαγνησία - Γαστρεντερίτιδα: Δεκάδες κρούσματα σε χωριά που έπληξε ο Daniel
-

Κρούσματα γαστρεντερίτιδας εντοπίζονται τα τελευταία 24ωρα στον δήμο Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας και πιο συγκεκριμένα στα, πολύπαθα από την κακοκαιρία “Daniel” χωριά, Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο. Όπως μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα της Μαγνησίας magnesianews.gr , η γαστρεντερίτιδα “χτύπησε” αρκετές οικογένειες και στις δυο κοινότητες, και σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν κρούσματα σε παιδιά και ηλικιωμένους. Στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύονται 7 παιδιά εκτός κινδύνου και ένας ηλικιωμένος 85 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με αναφορές του προέδρου του Στεφανοβίκειου Μανώλη Ντάγκαλου, μέχρι τώρα τα κρούσματα υπολογίζονται περίπου σε 30.

Το γεγονός όπως είναι λογικό έχει κινήσει ιδιαίτερη ανησυχία σχετικά με την καταλληλότητα του νερού, καθώς η κακοκαιρία είχε φέρει πλημμύρα και μακροχρόνια στασιμότητα νερών, με τους ανάλογους κινδύνους για δημιουργία εστιών μόλυνσης και για προσέλκυση μικροοργανισμών επικίνδυνων να “εξαπλώσουν” στον ανθρώπινο πληθυσμό, μεταδοτικά νοσήματα.

Όπως έκανε γνωστό η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου, «μετά από ενημέρωση του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕΜΣ, και μετά την απογευματινή ενημέρωση ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας οφείλεται στο νερό του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου συστήνει την μη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση.

Ήδη διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο και η Διεύθυνση υγείας έχουν προβεί σε δειγματοληψία ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων και κατόπιν των υποδείξεων του ΕΟΔΥ συστήνονται τα κάτωθι:

  • να μην γίνεται κατανάλωση νερού από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου από το δίκτυο ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση (πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής) και
  • οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων, ποτών γλυκών, άρτου κλπ. ώσπου να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα του».

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Μωρό 6 εβδομάδων κατακρεουργήθηκε από το σκυλί της οικογένειας (βίντεο)

Fitch για Ελλάδα: Σε επενδυτική βαθμίδα με αναβάθμιση των προοπτικών

Τροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός οδηγός μηχανής

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)