Κοινωνία

01 Ιουνίου 2024 08:11

Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Στην Άλγεβρα εξετάζονται οι υποψήφιοι το Σάββατο

Δεύτερη ημέρα εξετάσεων η σημερινή για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Στην Άλγεβρα εξετάζονται οι υποψήφιοι το Σάββατο
-

Με το μάθημα των Μαθηματικών ('Αλγεβρα) συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ.

Πρόκειται για το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που δίνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου 2024, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές άρχισαν την περασμένη Πέμπτη 31 Μαΐου με την εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές - Εξετάσεις

Τεχνικά ζητήματα και κανονισμοί

Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις (3) ώρες. Ως ώρα έναρξης εξέτασης για τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού έχει ορισθεί η 08.30 π.μ., με τους υποψηφίους να πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Για τα ειδικά μαθήματα η ώρα προσέλευσης και εξέτασης διαφοροποιείται. Συγκεκριμένα, η διάρκεια εξέτασης των μαθημάτων ξένων γλωσσών είναι τρεις (3) ώρες, των Σχεδίων είναι έξι (6) ώρες, της «Μουσικής Εκτέλεσης και Ερμηνείας» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4 έως 6 λεπτά ανά υποψήφιο και της «Μουσικής Αντίληψης, Θεωρίας και Αρμονίας», η εξέταση συνολικά έχει διάρκεια τρεισήμισι ώρες (3 ώρες και 30 λεπτά). Στα ειδικά μαθήματα, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30, μέχρι τις 11.30 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12.00 και μέχρι τις 11.00 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 11.30. 

Την ημέρα της εξέτασης οι υποψήφιοι:

α) θα πρέπει να φέρουν μαζί τους:

  1. Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο
  2. Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι)
  3. Στυλό (μπλε ή μαύρου χρώματος), μολύβι (δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων), γόμα και ξύστρα
  4. Γεωμετρικά όργανα, όπου χρειάζονται
  5. Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό
  6. Ένα ρολόι χειρός (όχι smartwatch), για την ορθή διαχείριση του χρόνου κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

β) απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους:

  1. Βιβλία, τετράδια και σημειώσεις
  2. διορθωτικό (blanco)
  3. κινητό τηλέφωνο και άλλα μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών και επικοινωνίας, υπολογιστικές μηχανές.

Οι αλλαγές στις φετινές εξετάσεις

Ορισμένες αλλαγές στις Πανελλαδικές 2024 έχουν ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας.

  • Συγκεκριμένα, στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι στο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, το τμήμα «Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών» (Ρέθυμνο) του Πανεπιστημίου Κρήτης μετονομάζεται σε τμήμα «Φιλοσοφίας». Επίσης, στο «2. Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών», το Τμήμα «Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών (Ηράκλειο) - Παν. Κρήτης», μετονομάζεται σε «Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών (Ηράκλειο) - Παν. Κρήτης».
  • Εξάλλου από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024, προστίθεται το νέο τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), στο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Τα μηχανογραφικά δελτία

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων την Παρασκευή 28 Ιουνίου, αναμένεται να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψήφιους. Εφόσον γίνει η ανακοίνωση, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειο φοίτησής τους, ώστε να λάβουν τον ειδικό κωδικό password για να μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους, που έχουν δηλώσει συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2024 και παραπέμπονται στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, θα καταθέσουν μηχανογραφικό μετά την ολοκλήρωσή τους, οπότε θα αποκτήσουν και password.

Ειδήσεις σήμερα:

Διασωληνωμένη η 21χρονη που “σωριάστηκε” σε αστικό λεωφορείο

Απόπειρα βιασμού - Θεσσαλονίκη: Την ακολούθησε σε πολυκατοικία, την χτύπησε και προσπάθησε να την βιάσει

Fitch για Ελλάδα: Σε επενδυτική βαθμίδα με αναβάθμιση των προοπτικών

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)