Υγεία

30 Μαΐου 2024 09:16

Στατικός ηλεκτρισμός - Περιβολιώτης: Πώς “άρπαξε φωτιά” το κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Τι εκτιμά ο Γιώργος Περιβολιώτης, ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ για το ιδιαίτερο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη και τον τραυματισμό του κοριτσιού που "άρπαξε φωτιά" όταν ο πατέρας της έβαζε βενζίνη στο αμάξι.

Στατικός ηλεκτρισμός - Περιβολιώτης: Πώς “άρπαξε φωτιά” το κοριτσάκι
στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)
-

Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή της, διασωληνωμένο και με εγκαύματα που έχουν καλύψει πάνω από το 70% του σώματος, το κοριτσάκι που “άρπαξε” φωτιά από στατικό ηλεκτρισμό, καθώς ο πατέρας της έβαζε καύσιμα με μπιτόνι στο αυτοκίνητο.

Στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, μίλησε ο Γιώργος Περιβολιώτης, ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ και πραγματογνώμονας εισαγγελίας , τεχνικός σύμβουλος ασφαλείας, εργασίας και εγκαταστάσεων για το περιστατικό και εξήγησε το πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και τι πρέπει να προσέχουμε.

“Σε οποιαδήποτε μετάγγιση εύφλεκτων υγρών, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση η βενζίνη, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος λόγω της τριβής να δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός. Όταν μεταγγίζω τη βενζίνη στη συγκεκριμένη περίπτωση, η τριβή που δημιουργείται όταν πέφτει στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, δημιουργεί κάποια στατικά ηλεκτρικά φορτία” είπε και στη συνέχεια εκτίμησε ότι για να γίνει αυτό απαιτείται επαφή.

Όπως ανέφερε το κοριτσάκι όταν πιθανόν ακούμπησε τον πατέρα, δημιουργήθηκε “σπίθα” από τον στατικό ηλεκτρισμό, έγινε εκκένωση και στο εύφλεκτο περιβάλλον από την μετάγγιση της βενζίνης καθώς όταν μεταγγίζεται καύσιμο προκαλούνται υδρατμοί, συνέβη το περιστατικό αυτό. Όπως επεσήμανε ερευνάται η εκδοχή αυτή, εφόσον δεν υπήρχε κάποια εστία φλόγας που να υπήρχε στο σημείο.

Όσον αφορά τα ρούχα που φορούσε η μικρούλα που ήταν συνθετικά, επιβαρυντικός παράγοντας καθώς ήταν “σαφώς πιο εύφλεκτο και μπορούσε να αναπτύξει περισσότερα ηλεκτρικά φορτία”. “Αν για παράδειγμα ήταν βαμβακερό το ρούχο θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο”, επεσήμανε στη συνέχεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακός: Αποθέωση στον Πειραιά και ερυθρόλευκοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Conference League (εικόνες)

Κατσούρης - Ολυμπιακός: Παίκτες κατέθεσαν στεφάνι στο σημείο της δολοφονίας του (βίντεο)

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: “Καταπέλτης” ο Συνήγορος του Πολίτη κατά της ΕΔΕ της ΕΛΑΣ (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)