Τεχνολογία

29 Μαΐου 2024 21:28

Τουρκία: Τεχνητή νοημοσύνη στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Προτεραιότητα της Άγκυρας είναι η προετοιμασία της για τις επιστημονικές, στρατιωτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες των μελετών τεχνητής νοημοσύνης και η ανάπτυξη προηγμένων δυνατοτήτων στον τομέα αυτό.

Τουρκία: Τεχνητή νοημοσύνη στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
-

Και για την τεχνητή νοημοσύνη συζήτησε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα της Άγκυρας είναι η προετοιμασία της για τις επιστημονικές, στρατιωτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες των μελετών τεχνητής νοημοσύνης και η ανάπτυξη προηγμένων δυνατοτήτων στον τομέα αυτό, όπω ς μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Ακόμη και στην ανακοίνωση του ΣΕΑ μετά την τετράωρη συνεδρίασή του της οποίας προέδρευσε το Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται:

«Επισημάνθηκε ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες που μπορούν να επιτρέψουν τη μετάβαση σε μια νέα σκηνή στην ιστορία της ανθρωπότητας- παράλληλα, όμως, τονίστηκε ότι οι δυνατότητες στον τομέα αυτό θα μπορούσαν να επιφέρουν και ορισμένες προκλήσεις και νέες απειλές στον τομέα του κυβερνοχώρου. Επιπλέον αναδείχθηκε η σημασία και η προτεραιότητα της Τουρκίας στην προετοιμασία της για τις επιστημονικές, στρατιωτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες των μελετών τεχνητής νοημοσύνης και στην ανάπτυξη προηγμένων δυνατοτήτων στον τομέα αυτό».

Στην ανακοίνωση του ΣΕΑ δεν γίνεται καμιά αναφορά ούτε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ούτε και στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, παρόλο που τουρκιά μέσα ενημέρωσης διέρρεαν ότι ήταν στο τραπέζι.

Στην ανακοίνωση γίνεται ωστόσο αναφορά σε θέματα τρομοκρατίας, στις σχέσεις Τουρκίας – Ιράκ, στο Μεσανατολικό και στις διαπραγματεύσεις Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

1.Το Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις, που διεξάγονται με αποφασιστικότητα, προσήλωση και επιτυχία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό κατά των κάθε είδους απειλών και κινδύνων κατά της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης και της επιβίωσής μας, ιδίως κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/KCK-PYD/YPG, FETO και DAESH.

2.Τονίζοντας ότι ο συντονισμός και η συνεργασία μας με το γειτονικό μας Ιράκ θα οδηγήσει σε πιο προχωρημένα στάδια με την επέκταση του κοινού εδάφους μεταξύ των χωρών μας, ανακοινώθηκε ότι η συγκεκριμένη πρόοδος που θα σημειωθεί στον τομέα της ασφάλειας θα ενισχύσει τις κοινές μας προσπάθειες για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

3.Τονίστηκε ότι το PKK/KCK-PYD/YPG, το οποίο έχει μετατρέψει τα εδάφη που σφετερίστηκε στο Ιράκ και τη Συρία σε εστία τρομοκρατίας, και η υποστήριξη που τους παρέχεται θα εξαλειφθεί μαζί με όλα τα στοιχεία τους από την περιοχή μας και πως δεν θα επιτραπεί κανένα τετελεσμένο γεγονός που παραβιάζει την εθνική μας ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας.

4.Όπως ανακοινώθηκε, αφενός μεν μέσω των πρακτικών που αποσκοπούν στην καταστολή των φωνών που ακούγονται σε όλο τον κόσμο για να τεθεί ένα τέλος στα εγκλήματα του Ισραήλ, το οποίο αγνοώντας τις ευθύνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, συνεχίζει να διαπράττει σφαγές στη Γάζα, αποκαλύπτεται για ακόμα μια φορά, η ανεντιμότητα των κύκλων που ισχυρίζονται το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης και αφετέρου δε αναφέρθηκε ότι είναι κρίσιμο να αυξηθεί ο αριθμός των χωρών που αναγνωρίζουν το κράτος της Παλαιστίνης, ακολουθώντας τη σωστή πλευρά της ιστορίας, ώστε να αυξηθούν οι προσπάθειες για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι των σφαγών ενώπιον της δικαιοσύνης.

5.Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος έχει προκαλέσει καθημερινή επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Ουκρανία και αξιολογήθηκαν οι δυνατότητες για την εγκαθίδρυση μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης το συντομότερο δυνατό και τονίστηκε η σημασία της συνέχισης των προσπαθειών για την ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα από κοινού με τα παράκτια κράτη.

6.Επαναβεβαιώθηκε η ελπίδα μας ότι οι θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας θα οδηγήσουν σε ειρηνική διευθέτηση και εκφράσθηκε η υποστήριξή μας απέναντι σε όλες τις καλοπροαίρετες προσπάθειες που αποσκοπούν στην εγκαθίδρυση μιας διαρκούς ειρήνης.

7.Επισημάνθηκε ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες που μπορούν να επιτρέψουν τη μετάβαση σε μια νέα σκηνή στην ιστορία της ανθρωπότητας- παράλληλα, όμως, τονίστηκε ότι οι δυνατότητες στον τομέα αυτό θα μπορούσαν να επιφέρουν και ορισμένες προκλήσεις και νέες απειλές στον τομέα του κυβερνοχώρου. Επιπλέον αναδείχθηκε η σημασία και η προτεραιότητα της Τουρκίας στην προετοιμασία της για τις επιστημονικές, στρατιωτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες των μελετών τεχνητής νοημοσύνης και στην ανάπτυξη προηγμένων δυνατοτήτων στον τομέα αυτό.

Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: 2χρονο αγοράκι κλειδώθηκε μέσα σε αυτοκίνητο

Βελεστίνο: Πέρασε με το τρακτέρ πάνω από συγχωριανό του!

Μητέρα Κυριακής Γρίβα στον ΑΝΤ1: Θέλω να την μυρίσω, χάνω τη μυρωδιά της (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)