Πολιτική

28 Μαΐου 2024 19:44

Λακωνία - Κασσελάκης: Η ακρίβεια είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης

Ο Κασσελάκης επισκέφθηκε και τον τόπο που γεννήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, στην Κερασίτσα Τριπόλεως, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή.

Λακωνία - Κασσελάκης: Η ακρίβεια είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης
-



Τη Σπάρτη επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Πελοπόννησο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε σε θερμό κλίμα με κατοίκους της πρωτεύουσας της Λακωνίας για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του η Καλαμάτα.

Κασσελάκης Τρίπολη

Μετά τον διάλογο με τους πολίτες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε τα εξής:

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στη Λακωνία. Νομίζω είναι η τρίτη ή η τέταρτη φορά που είμαι εδώ. Γνωρίζω ότι η Λακωνία έχει μια δεξιά παράδοση. Το σέβομαι αλλά, συγχρόνως, παροτρύνω τους πολίτες να σκεφτούν εάν είναι ικανοποιημένοι με την ακρίβεια που βιώνουν, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας επιλέγει να μη βάλει έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών, όπως προτείνουμε εμείς, και να μη μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Είναι πολιτική επιλογή αυτή η ακρίβεια, που έλεγε πριν ότι ήταν «εισαγόμενη» και σήμερα αποκαλεί «μπανανία» τη χώρα μας.

Κασσελάκης Τρίπολη

Να σκεφτούν οι πολίτες εάν είναι ευχαριστημένοι με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με την περίθαλψη, που ξέρω ότι έχει μεγάλα προβλήματα η Σπάρτη και όλη η Λακωνία, ενώ έχουν περάσει, εδώ και χρόνια, μεγάλα πακέτα από την Ευρώπη κι έπρεπε να ήμασταν οχυρωμένοι αυτή τη στιγμή στη δημόσια Υγεία μας. Και προφανώς, αντ' αυτού, βλέπουμε απογευματινά χειρουργεία και ιδιωτικές κλινικές.

Και τέλος αν είναι υπερήφανοι που στη χώρα μας δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για το έγκλημα των Τεμπών, που υπάρχει μια συγκάλυψη από την κυβερνώσα παράταξη. Όπως δεν πρόκειται να υπάρξει πολιτική ευθύνη για τα 400.000 ευρώ, τα οποία θα πληρώσουμε εμείς οι πολίτες για την υπεξαίρεση ιδιωτικών δεδομένων των εκλογέων. Με άλλα λόγια, μας παίρνουν τα προσωπικά δεδομένα και, συγχρόνως, εμείς πληρώνουμε το πρόστιμο του υπουργείου Εσωτερικών.

Είμαστε λοιπόν μια χώρα που δικαιούται να έχει τον άνθρωπο και τους θεσμούς -τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία- στο επίκεντρο, και την αλληλεγγύη. Κι όχι μια χώρα η οποία θα είναι ικανοποιημένη με την ατιμωρησία, την αλαζονεία και μια ακρίβεια των ολιγοπωλίων και της αισχροκέρδειας.

Είναι πολιτική επιλογή όλα αυτά τα συνθήματα. Και καταθέτω προς όλους και όλες σας ότι η δική μας πρόταση είναι όχι μόνο κοστολογημένη: είναι αναγκαία για την άνθιση όλης της κοινωνίας και ειδικά της επαρχίας»

Κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη, δήλωσε:

«Είναι η τρίτη ή η τέταρτη φορά που βρίσκομαι στην Τρίπολη, στην πανέμορφη και αγωνιστική Αρκαδία, ένα μέρος που το έχω αγαπήσει πάρα πολύ και ένα μέρος που με εμπνέει να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για τη δημοκρατική παράδοση της χώρας μας, για μία πολιτική αλλαγή στον τόπο, που θα φέρει αξιοπιστία στους θεσμούς, θα φέρει την παράδοση της αλληλεγγύης που χρειαζόμαστε.

Δεν χρειαζόμαστε την αλαζονεία του 41%, που οδηγεί σε τραμπουκισμό της κόρης μιας οικογένειας που είχε μέλος που δολοφονήθηκε στα Τέμπη, όπως είδαμε χθες στην Κέρκυρα, στην κυρία Πλακιά… Όπως είδαμε με μία γυναίκα συνταξιούχο που ρωτάει τον πρωθυπουργό πώς θα αντέξει με 440 ευρώ τον μήνα σύνταξη για να πάρει την απάντηση… «δεν σε βοηθάει η Εκκλησία;».

Είναι καιρός η Πολιτεία να βάλει τον άνθρωπο στο επίκεντρο, δεν είναι δυνατόν, πλέον, να κλείνονται στον γυάλινο πύργο και απλά να ψεύδονται για την ακρίβεια, να ψεύδονται για τη δημοκρατία μας όσον αφορά στα Τέμπη, στη Δικαιοσύνη. Και να έχουν μια εξωτερική πολιτική που διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας και για την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, όπως αρμόζει στη δημοκρατική παράδοση της χώρας μας, όπως εκείνη άρχισε με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Γιάσερ Αραφάτ.
Αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε. Η «καλύτερη ζωή τώρα» είναι στα χέρια μας. Όλοι συστρατευόμαστε και ψηφίζουμε στις 9 Ιουνίου για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»

Επίσκεψη στον τόπο που γεννήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης

Τον τόπο που γεννήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, στην Κερασίτσα Τριπόλεως, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 28.05 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε ένα γαρύφαλλο στο μνημείο του πολιτικού, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με τους αγώνες για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία.

61 χρόνια πριν, στις 22 Μαΐου 1963, ο τότε βουλευτής της ΕΔΑ δέχτηκε το δολοφονικό χτύπημα από παρακρατικούς ακροδεξιούς και πέντε μέρες αργότερα, σαν χθες, ξεψύχησε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμίρης του Κατάρ - Αλ Θάνι: Η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και η σημασία της 

Ενδοοικογενειακή βία: 1000 κλήσεις και εκατοντάδες συλλήψεις την τελευταία εβδομάδα

Πρέσβης του Ισραήλ κατά Κασσελάκη με αιχμές για την επίσκεψη μόνο στα παλαιστινιακά εδάφη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)