Πολιτική

28 Μαΐου 2024 10:30 Τελευταία ενημέρωση : 28 Μαΐου 2024 14:58

Κέρκυρα - Τέμπη: Ο Μητσοτάκης, η αδελφή των διδύμων και η ένταση στην ομιλία (εικόνες)

Επεισόδιο ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στην αδερφή των διδύμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη. Τραμπουκισμό από αστυνομικούς καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς.

Κέρκυρα - Τέμπη: Ο Μητσοτάκης, η αδελφή των διδύμων και η ένταση στην ομιλία (εικόνες)
-

Ένα απρόσμενο επεισόδιο, διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κέρκυρα, όταν μία γυναίκα φώναζε για «δικαιοσύνη», με αποτέλεσμα να προκληθεί στιγμιαία ένταση.

«Συγνώμη, δημοκρατία δεν έχουμε;», ακούστηκε μία γυναικεία φωνή από το πλήθος, με τον πρωθυπουργό να απαντά.

«Κοιτάξτε να δείτε, αυτή τη στιγμή το να στεκόμαστε… Κοιτάξτε να δείτε, κυρία μου. Αν θέλετε να έρθετε εδώ και να κάνετε φασαρία, είναι δικαίωμα σας. Αλλά το ίδιο δικαίωμα έχω κι εγώ να μιλήσω σε αυτούς οι οποίοι ήρθαν να με ακούσουν. Δημοκρατία το ένα -σας άκουσα, σας απάντησα- δημοκρατία και το άλλο. Δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ. Να το μάθετε αυτό».

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, η πρωταγωνίστρια του επεισοδίου με τον Πρωθυπουργό, είναι η αδελφή των διδύμων, Θωμαΐδας και Χρύσας Πλακιά, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα  στα Τέμπη.

Η αδελφή των αδικοχαμένων διδύμων σπουδάζει στην Κέρκυρα και πήγε μαζί με συμφοιτητές της στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, φορώντας άσπρα μπλουζάκια, στα οποία είχαν γράψει πάνω συνθήματα για τα Τέμπη και για δικαιοσύνη.

Με αφορμή το περιστατικό, ο πατέρας Νίκος Πλακιάς, έκανε ανάρτηση στο Χ παραθέτοντας και φωτογραφίες με μελανιές από την επέμβαση των ανδρών της ασφάλειας του πρωθυπουργού. Αναλυτικά αναφέρει:

Σήμερα ο πρωθυπουργός βρισκότανε στην Κέρκυρα για την προεκλογική του περιοδεία. Στην Κέρκυρα τυγχάνει και σπουδάζει η κόρη μου. Μαζί με φίλους της και χωρίς την παραμικρή πρόθεση να προκαλέσουν κανέναν (τι να προκαλέσουν 7 φοιτητές, 4 αγόρια και 3 κορίτσια μέσα σε δεκάδες ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και αστυνομικούς ?? πήγανε να ακούσουν τον πρωθυπουργό κι αν γινότανε η κόρη μου ήθελε αν μπορούσε να κάνει κάποια ερώτηση όπως κάνανε όλοι οι παρεβρισκομενοι. Βέβαια δεν απάντησε και ούτε καν έδωσε σημασία. Μόλις όμως είδανε τις μπλούζες που φορούσαν τα παιδιά τα απομακρύνανε βίαια με μπροστάρη αυτόν στην φωτογραφία ο οποίος τράβηξε βίαια και προπηλάκισε τα παιδιά διώχνοντας τα με πολύ άσχημο τρόπο και χρησιμοποιώντας σωματική και λεκτική βία πάνω τους, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω….

… Θα ήθελα κύριε πρωθυπουργέ να πάρετε θέση άμεσα και να οδηγήσετε τα άτομα αυτά εκεί που πρέπει και είναι η θέση τους. Δεν είναι δυνατόν να μιλάτε για δημοκρατία και να λέτε ότι απεχθάνεστε την βία τον φασισμό και τους τραμπούκους και να έχετε στην φρουρά σας τους χειρότερους του είδους τους. Δεν είναι δυνατόν σε ένα κορίτσι που έχασε τις δίδυμες αδερφές τις και την ξαδέρφη της από κρατική αμέλεια να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο άντρες τις προσωπικής φρουράς σας.

ΥΓ: Θα ήθελα όποιος γνωρίζει τα στοιχεία του (κύριου) στην φωτογραφία να με ενημερώσει η αν γίνεται να με φέρει σε επαφή μαζί του.

Για την καταγγελία του Νίκου Πλακιά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο OPEN, σχολίασε ότι «Η επικοινωνία που έπρεπε να γίνει έχει γίνει. Δεν είναι κάποια πολιτική ευθύνη, αλλά ζήτημα της φρουράς. Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί που φώναζαν. Ειδικά στην υπόθεση των Τεμπών υπάρχει ευαισθησία. Ο κ. Πλακιάς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εκφράσει τον πόνο του και την οργή του και το μόνο που θέλει είναι δικαιοσύνη. Υπάρχει απόλυτος σεβαστός στους ανθρώπους αυτούς και το αίτημα είναι κοινό. Δικαιοσύνη χωρίς αστερίσκους αμερόληπτα και χωρίς να καπηλευόμαστε ειδικά προεκλογικά αυτή την υπόθεση. Είναι ιερό καθήκον της πολιτείας να αφήσει την δικαιοσύνη ήσυχη να κάνει την δουλειά της».

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται «Η τραγωδία των Τεμπών συνεχίζει να πονάει τους πολίτες και η συγκάλυψη σε αυτό το αδιανόητο έγκλημα έχει αφήσει ανοιχτές πληγές στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους τραγικούς συγγενείς των θυμάτων. Σαν να μην έφθανε η συγκάλυψη, πλέον έχουμε και τη χθεσινή αισχρή επίθεση στην Κέρκυρα μίας εκ των συγγενών που ήθελε να εκφράσει τη διαμαρτυρία της την ώρα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί να σιωπήσει ή να ζητήσει συγγνώμη, επιχείρησε να  δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας για μία ακόμη φορά ψέματα.  Αρχικά είπε πως δεν γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης πως ανάμεσα σε κείνους που διαμαρτύρονταν ήταν συγγενείς θυμάτων, λες κι αυτό μπορεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση του ίδιου και της ασφάλειας του. Έφτασε μάλιστα να πει ψέματα πως δήθεν ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε να τους αφήσουν να μιλήσουν, ενώ ακούγεται καθαρά στο βίντεο να απευθύνεται στην συγγενή των θυμάτων με απαξιωτικό και αλαζονικό ύφος.  Η λέξη ντροπή είναι ίσως μικρή για να τους χαρακτηρίσει».


Ειδήσεις σήμερα:

Εμίρης του Κατάρ - Αλ Θάνι: Η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και η σημασία της

Ενδοοικογενειακή βία: 1000 κλήσεις και εκατοντάδες συλλήψεις την τελευταία εβδομάδα

Πρέσβης του Ισραήλ κατά Κασσελάκη με αιχμές για την επίσκεψη μόνο στα παλαιστινιακά εδάφη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)