Πολιτική

27 Μαΐου 2024 20:39

Κέρκυρα - Μητσοτάκης: Επίθεση στην αντιπολίτευση για τοξικότητα και “lifestyle περιτύλιγμα” (βίντεο)

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κέρκυρα για την ακρίβεια και την αντιπολίτευση. Τι του φώναξε γυναίκα και πώς απάντησε στην διακοπή.

Κέρκυρα - Μητσοτάκης: Επίθεση στην αντιπολίτευση για τοξικότητα και “lifestyle περιτύλιγμα” (βίντεο)
-

Αυτές οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές και οι αποφάσεις στην Ευρώπη θα επηρεάσουν τις ζωές όλων τα επόμενα χρόνια, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κέρκυρα.

«Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη διασφαλίζεται με ψήφο στην ΝΔ», ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως πρέπει να είναι ισχυρή η Ελλάδα για να διεκδικήσει στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ακρίβεια υπογραμμίζοντας πως η απάντηση είναι οι υψηλότεροι μισθοί και συντάξεις

«Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να είναι τέτοιο που στις 9 Ιουνίου να μην αμφισβητήσει κανένας την κυβέρνηση. Σήμερα ξαναζούμε επανάληψη της ρητορικής που έχει πληγώσει τη χώρα με τα εξής χαρακτηριστικά: Τοξικότητα και ψέματα από την αντιπολίτευση και τάξιμο δεκάδων δισ. που σήμερα δεν υπάρχουν.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κέρκυρα

«Έστειλα στην πρόεδρο της Κομισιόν με τόνο αυστηρό για τις τιμές των πολυεθνικών, ζητώντας την βοήθεια της Ευρώπης γιατί το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες χώρες. Και η αριστερά τα έβαλε μαζί μας γι’ αυτό. Επειδή δίνουμε τον αγώνα για να λυθεί το πρόβλημα της ακρίβειας» ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, ξορκίζοντας την τοξικότητα και τα fake news. «Από αντιπολίτευση δεν ακούμε τίποτα για την Ευρώπη, για τα μεγάλα στοιχήματα, αισθάνομαι ότι ξαναζούμε επανάληψη προεκλογικού έργου και ρητορικής που έχει πληγώσει τη χώρα, μπορεί πιο Lifestyle περιτύλιγμα, με δύο χαρακτηριστικά που δεν έχουν αλλάξει, τοξικότητα και ψέμα και τάξιμο δεκάδων δισ. για αντιμετώπιση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την ύδρευση, τη διαχείριση απορριμμάτων και την στέγη για τους επιστήμονες.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κέρκυρα

«Προσωπική δέσμευση να βελτιωθεί το σύστημα ύδρευσης στη Κέρκυρα. Προσωπική μου δέσμευση να το δρομολογήσουμε μετά τις εκλογές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του διακόπηκε αρκετές φορές από μια πολίτη η οποία ζητούσε δικαιοσύνη. Ο Πρωθυπουργός αρχικά απάντησε στη γυναίκα πως “η Δικαιοσύνη ήταν σε μεγάλο βαθμό ο μεγάλος ασθενής και παραμένει γιατί είναι μη αποδεκτή πραγματικότητα η καθυστέρηση στην απονομή της. Με την αλλαγή όμως του δικαστικού χάρτη κάνουμε παρεμβάσεις και απαλλάσσουμε τους δικαστές από γραφειοκρατία και για όλα όσα έγιναν και μας πόνεσαν πολύ έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Και αν κάποιος από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη να βγει να μας το πει. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και αυτή τελικά θα αποδώσει τις ευθύνες έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Εγώ δεν αποδίδω ευθύνες ούτε κανείς από εσάς αλλά δικάζονται στο δικαστήριο με διαδικασίες απολύτως καθορισμένες και πολύ πιο γρήγορες από αντίστοιχες υποθέσεις που μας πήγαν πολύ πίσω.

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα με γρήγορους ρυθμούς. Η εντολή την οποία θέλω να δώσετε στη ΝΔ είναι μια εντολή που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει ότι έχουμε την απόλυτη νομιμοποίηση να εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία εκλεγήκαμε. Από την αντιπολίτευση δεν ακούμε τίποτα για την Ευρώπη και τα στοιχήματα για την επόμενη ημέρα. Αισθάνομαι μερικές φορές ότι ξαναζούμε μια επανάληψη ενός προεκλογικού έργου που έχει πληγώσει την χώρα. Αυτή τη φορά σε ένα πιο lifestyle περιτύλιγμα αλλά με δυο χαρακτηριστικά που δεν έχουν αλλάξει την τοξικότητα και το ψέμα και το τάξιμο δεκάδων δις”.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κέρκυρα

Όταν η γυναίκα συνέχισε να τον διακόπτει της απάντησε: «Αν θέλετε να έρθετε εδώ και να κάνετε φασαρία είναι δικαίωμά σας αλλά δικαίωμά μου να μιλήσω σε όσους θέλουν να με ακούσουν. Η δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ. Η ΝΔ είναι η παράταξη η οποία έφερε την δημοκρατία πίσω σε αυτό τον τόπο για να μην ξεχνιόμαστε. Και αν σήμερα κυβερνούμε με μια άνετη πλειοψηφία είναι γιατί πήραμε 41% το οποίο εσείς μας το δώσατε δεν το υφαρπάξαμε και οι αντίπαλοί μας ήταν πίσω με 24 μονάδες διαφορά».

Ειδήσεις σήμερα: 

F-35: Οι κρυφές προσπάθειες της Τουρκίας για “επιστροφή” στο πρόγραμμα, το lobbying επί πληρωμή και η... εγγονή του Μπάιντεν

Ράφα: Αντιδράσεις για το “λουτρό αίματος” με θύματα εκτοπισμένους (εικόνες)

Conference League: Η ΕΛΑΣ “σάρωσε” την Αγία Σοφία για τον μεγάλο τελικό


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)