Κλίμα

29 Μαΐου 2024 11:04

Λέκκας: Πιθανό ο επόμενος “Daniel” να είναι καλοκαίρι

Δυσοίωνες προβλέψεις από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ για τα φαινόμενα που φέρνει η κλιματική κρίση.

Λέκκας: Πιθανό ο επόμενος “Daniel” να είναι καλοκαίρι
-

Για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον, αλλά και την ανθρώπινη υγεία αναφέρθηκαν σε συνεντεύξεις τους οι καθηγητές Ευθύμιος Λέκκας και Κώστας Λαγουβάρδος.

Ο πρώτος μιλώντας προσφάτως στο Action24  είπε για τα ακραία φαινόμενα όπως ο «Ιανός» και ο «Daniel» ότι, θεωρεί πιθανό να υπάρξει νέο τέτοιο φαινόμενο σε περίοδο καλοκαιρού. Υπενθυμίζοντας πως τα δύο καταστροφικά καιρικά φαινόμενα έλαβαν χώρα στο τέλος του καλοκαιριού, είπε ότι, «Δεν είναι απαραίτητο να φθάσουμε στον χειμώνα για να έχουμε τέτοια...».

Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ, υπογράμμισε ότι, τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν μεγάλες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου.

 Ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος, μιλώντας για την άνοδο της θερμοκρασίας και με βάση τα έως τώρα δεδομένα, έκανε λόγο για νέα άνοδο του υδραργύρου.

«Μια τάση του καιρού για τον Ιούνιο Ιούλιο Αύγουστο που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό κέντρο προγνώσεων το οποίο βλέπει ότι οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και μάλιστα με απόκλιση η οποία πιθανόν να είναι από τις πιο σημαντικές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Ειδήσεις σήμερα:

Κωνσταντινούπολη: Η επέτειος της Άλωσης, ο Μπαχτσελί και η ενόχληση για την Αγία Σοφία

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση η 2χρονη που πήρε φωτιά ενώ ο πατέρας της έβαζε βενζίνη

Κρήτη: Δολοφονία εξιχνιάστηκε μετά από 17 χρόνια (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)