Κοινωνία

24 Μαΐου 2024 15:10

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σε αργία τέθηκαν έξι υπάλληλοι με καταγγελία περί χρηματισμού (βίντεο)

Τι ανέφερε ο υπηρεσιακός τους προϊστάμενος περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας για την υπόθεση. Για ποια ακριβώς αδικήματα έχουν καταγγελθεί οι υπάλληλοι.

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σε αργία τέθηκαν έξι υπάλληλοι με καταγγελία περί χρηματισμού (βίντεο)
-

Σε αργία τέθηκαν την Τετάρτη 24.05 με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα έξι υπάλληλοι της Περιφέρειας, μετά από καταγγελίες για χρηματισμό. Είχε προηγηθεί η οριστική παύση από τα καθήκοντά τους από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ ταυτόχρονα τους είχαν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις για την διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Όπως μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα της Λάρισας onlarissa.gr , τα παραπτώματα αυτά σχετίζονται με την παράβαση καθήκοντος όπως αυτή ορίζεται στον πειθαρχικό και τον ποινικό κώδικα, την απόκτηση οικονομικού ανταλλάγματος προς όφελος τρίτου προσώπου, την επίδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς και την χρήση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων τρίτων προσώπων.

Οι δηλώσεις Κουρέτα

«Το μήνυμα πρέπει να δοθεί. Εδώ είμαστε για να υπηρετούμε τους πολίτες. Για όποιους έχουν καταλάβει λάθος πράγματα, θα εφαρμοστεί ο νόμος. Όπως και εφαρμόζεται. Δεν υπάρχει κανείς πάνω από τον νόμο. Και αυτές οι πράξεις έχουν αυτή τη λογική» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γάζα: Βομβαρδισμοί και οδομαχίες στον θύλακα - Αίτημα να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Χάγη

Πανελλαδικές Εξετάσεις: “Ώρα μηδέν” για τη διεκδίκηση μιας θέσης στα ΑΕΙ

Ρωσία: Μαθητές εκπαιδεύονται στην χρήση όπλων (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)