Πολιτική

20 Μαΐου 2024 17:01

Εκλογοδικείο: Βουλευτής της ΝΔ χάνει την έδρα του - Αναβολή για τους Σπαρτιάτες

Ποιοις εκλεγμένος βουλευτής με την ΝΔ εκπίπτει του αξιώματος του, μετά από ένσταση υποψήφιου στον ίδιο συνδυασμό. Ποιές ενστάσεις των Σπαρτιατών δεν συζητήθηκαν.

Εκλογοδικείο: Βουλευτής της ΝΔ χάνει την έδρα του - Αναβολή για τους Σπαρτιάτες
-

Χάνει τη βουλευτική του έδρα ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Ιωάννης Γιάτσιος, μετά από ένσταση που υπέβαλε στο Εκλογοδικείο, ο συνυποψήφιός του από το ίδιο κόμμα Αθανάσιος Σταυρόπουλος.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της δικαστικής συντάκτριας του ΑΝΤ1, Λίας Κοντοπούλου, η ένσταση του κ.Σταυρόπουλου βασίστηκε στη σχετική συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εκείνα εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Ο κ.Γιάτσιος σύμφωνα με την ένσταση δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα από το ΔΣ τέτοιου είδους εταιρείας και έτσι το εκλογοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση. Την έδρα καταλαμβάνει ο κ.Σταυρόπουλος.

Αναβολή για τις ενστάσεις κατά Σπαρτιατών

Παράλληλα, το Εκλογοδικείο ανέβαλε (χωρίς να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία) την έκδοση αποφάσεων δυο ενστάσεων που αφορούν δύο βουλευτές των Σπαρτιατών.

Η πρώτη ένσταση της οποίας η απόφαση αναβλήθηκε είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη (Β’ Θεσσαλονίκης) πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Η δεύτερη ένσταση της οποίας η απόφαση αναβλήθηκε αναβλήθηκε είναι του Δημήτρη Παράβολου και της Φιλάνθης Αβραμέα κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιράν - Ραϊσί: η ζωή, η εκλογή και ο τραγικός θάνατος του σκληροπυρηνικού ηγέτη

Βόλος: Έβαζε βενζίνη στο χορτοκοπτικό και άρπαξε φωτιά - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Σαντορίνη: Οι κατολισθήσεις, η Πολιτική Προστασία και οι... τουρίστες

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)