Πολιτική

16 Μαΐου 2024 10:40

Δένδιας για Ουκρανία: Δεν υπάρχει μεταφορά όπλων από την Ελλάδα

Η απάντηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας σε ερώτημα με αφορμή δημοσιεύματα. Τι είπε για τις χώρες στις οποίες η Ελλάδα διαθέτει πεπαλαιωμένο πολεμικό υλικό.

Δένδιας για Ουκρανία: Δεν υπάρχει μεταφορά όπλων από την Ελλάδα
-

Δεν υπάρχει μεταφορά οπλισμού στην Ουκρανία είπε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας, στη βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία του έθεσε το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Στα κρυφά 250 κοντέινερ με οπλισμό στην Ουκρανία».

Δεν υπάρχει καμία μεταφορά, υπάρχει πώληση πεπαλαιωμένου πολεμικού υλικού σε άλλες χώρες βάσει σχετικών συμφωνιών είπε ο κ. Δένδιας στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις» στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, δεν έχουμε αποκρύψει σε ποιόν και τί πουλάμε στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών της χώρας. Πουλάμε πεπαλαιωμένο υλικό σε Τσεχία και ΗΠΑ ενώ εξοικονομούμε πόρους, με δεδομένο ότι η καταστροφή, και μόνο, του υλικού αυτού, θα υπερέβαινε τα 100 εκ ευρώ, σημείωσε καλώντας τη βουλευτή " να μη γινόμαστε ακόλουθοι πρωτοσέλιδων".

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αποκρίθηκε ότι η απάντηση εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν ουσιαστικά μια προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος, με δεδομένο ότι ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για 65 κοντέινερ και όχι για 250, τα οποία περιέχουν περισσευούμενο οπλισμό που θα πωληθεί στην Τσεχία και αναρωτήθηκε «Τελικά τι ισχύει, αυτό που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον Λιμένα Θεσσαλονίκης και στην Hellenic Train και οι οποίοι αρνήθηκαν να μεταφέρουν το επικίνδυνο φορτίο ή αυτό που ισχυρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω του υπουργού της, η οποία μάλιστα ακόμα οφείλει απαντήσεις για το περιεχόμενο των συμφωνιών που έχει υπογράψει με το καθεστώς Ζελένσκι;».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν έχουν σχέση με την Τουρκία

Δολοφονία - Μενίδι: Οι τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, το panic button και οι μαρτυρίες (βίντεο)

“The 2Night Show” - Λένα Μαντά: Η αρρώστια του συζύγου της και η πλήρης ανατροπή στην ζωή τους (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)