Συνταγές

03 Οκτωβρίου 2022 14:10

Κοτόπουλο ογκρατέν από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (βίντεο)

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράστηκε τα μυστικά της για να απογειωθεί η γεύση που θα τρελάνει τον ουρανίσκο μας.

Κοτόπουλο ογκρατέν από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (βίντεο)
-

Τα μυστικά για ζουμερό κοτόπουλο ογκρατέν μοιράστηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Η σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό" έφτιαξε την πιο νόστιμη και λαχταριστή συνταγή για κοτόπουλο ογκραντέν που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. καλαμπόκι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα σε καρέ
  • 6 πατάτες βρασμένες κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί
  • 500 γρ. 
Για την κρέμα
  • 500 γρ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Για το κοτόπουλο ογκρατέν

  • Για το κοτόπουλο ογκρατέν, πρώτα θα ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά.
  • Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και όλα τα λαχανικά.
  • Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε το κοτόπουλο.
  • Ροδίζουμε το κοτόπουλο ολόγυρα για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το πράσο & την πιπεριά. Σωτάρουμε για 2 -3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον μαίντανό και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.

Για την κρέμα

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε με σύρμα τα υλικά να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ.
  • Βάζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για 7 με 8 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Ελέγχουμε το αλατι και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε τον κρόκο και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.

Για το ψήσιμο

  • Σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος, λαδωμένο ή βουτυρωμένο, στρώνουμε τις μισές πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες. Πρέπει να μισοκαλύπτει η μία φέτα πατάτας την άλλη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις πατάτες.
  • Ενδιάμεσα απλώνουμε τη γέμιση κοτόπουλου – λαχανικών.
  • Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια γραβιέρας.
  • Καλύπτουμε το κοτόπουλο με μία ακόμη στρώση πατάτας.
  • Περιχύνουμε με την κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30 περίπου λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο ογκρατέν να ροδίσει σχηματίζοντας ελαφριά κρούστα.

Tip: Συνοδέψτε το κοτόπουλο ογκρατέν με μία δροσερή μαρουλοσαλάτα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη συνταγή και την εκτέλεση για το γευστικότατο αυτό πιάτο.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: οικιακή βοηθός “ξάφριζε” σπίτια

Ηλιούπολη: Ηδονοβλεψίας έκλεψε ζευγάρι

Ηλεκτρονικές απάτες με επιδόματα και εφορία - Τι να προσέχετε

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)