Πολιτισμός

21 Οκτωβρίου 2014 18:52

Σαρώνει ο Πελεγρίνης: Κατέκτησε το βραβείο του «Καλύτερου Ερμηνευτή» στο Λονδίνο

Ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε στην ταινία του Δημήτρη Πιατά «ΠΑΝΔΗΜΙΑ».

-

Καριέρα στο θεατρικό σανίδι κάνει πλέον ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος κατέκτησε το βραβείο του «Καλύτερου Ερμηνευτή» στο Λονδίνο.

Ο πρώην πρύτανης συμμετείχε στην ταινία του Δημήτρη Πιατά «ΠΑΝΔΗΜΙΑ», η οποία σάρωσε τα Odysseus Awards, ενώ επιλέχτηκε και  έκανε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στο πλαίσιο του 7th London Greek Film Festival, στις 16 Οκτωβρίου 2014, στο Θέατρο Τέχνης στο Λονδίνο.



Η ταινία «ΠΑΝΔΗΜΙΑ» κέρδισε τρία βραβεία: Καλύτερη ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, Καλύτερη σκηνοθεσία ταινίας μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, που απονεμήθηκε στον Δημήτρη Πιατά, και Καλύτερος Ερμηνευτής, που απονεμήθηκε στον Θεοδόση Πελεγρίνη.

Όσο για την ταινία, πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που εκτυλίσσεται σε μία χώρα που υφίσταται την επιδρομή ενός ιού, του «Συνδρόμου της Τζοκόντα»: Ο ασθενής παύει να έχει αντίληψη του περιβάλλοντος και διαρκώς χαμογελά, ενώ η κοινωνία είναι σε χρεοκοπία και καταρρέει. Σε ένα μιντιακό τοπίο κανιβαλιστικό, όπου το κοινό χωρίς συνείδηση κατευθύνεται ή αντιδρά στα τηλεοπτικά κέντρα, η συλλογικότητα μετατρέπεται σε συμμορία και οι συμμορίες, όπως και τα άτομα, επιβεβαιώνουν την αθλιότητα της ζωής τους με τη σύγκρουση. Όλοι εναντίον όλων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)