Celebrity

Σήμερα 12:29

Ελένη Ράντου για Δάνη Κατρανίδη: "Πάλεψες σα θηρίο, ξεκουράσου τώρα"

Ελένη Ράντου για Δάνη Κατρανίδη: "Πάλεψες σα θηρίο, ξεκουράσου τώρα"

-

Ο Δάνης Κατρανίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Η είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα το πρωί της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου και βύθισε σε πένθος τον καλλιτεχνικό χώρο.

Συνάδελφοι του Δάνη Κατρανίδη τον αποχαιρετούν δημόσια μέσα από τα social media, ενώ το ίδιο θέλησε να κάνει και η Ελένη Ράντου.

"Καλό σου ταξίδι Δάνη Κατρανίδη. Πάλεψες σα θηρίο. Ξεκουράσου τώρα… Άλλος ένας ωραίος άνθρωπος ταξίδεψε αυτό το καλοκαίρι" έγραψε η Ελένη Ράντου, με πλήθος διαδικτυακών της φίλων να απαντούν στα σχόλια.

Ραντου

Ποιος ήταν ο Δάνης Κατρανίδης

Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στο Αιγάλεω στις 4 Αυγούστου του 1949. Το 1971 αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γεωργίου Θεοδοσιάδη. Είχε παίξει όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση και μιούζικαλ. Είχε διδάξει στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Θεατρικά δρώμενα Ίασμος” του Βασίλη Διαμαντόπουλου και στο “Θεατρικό εργαστήρι” Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θεάτρο το 1971 με τις παραστάσεις του Εθνικού “Πέρσες” του Αισχύλου και τη “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη. Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1974 στην ταινία “Η δίκη των δικαστών” με τον Νίκο Κούρκουλο. Σε τηλεοπτική σειρά, ο Δάνης Κατρανίδης έκανε την παρθενική του εμφάνιση τη σεζόν 1973-1974 με τα “Ανήσυχα νιάτα” στην ΕΙΡΤ ενώ η πιο πρόσφατη εμφάνισή του ήταν στην “Παρθένα Ζωή” του ΑΝΤ1 τη σεζόν 2017-2018.

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις “Έγκλημα στο Orient Express” (2018) με την Κάτια Δανδουλάκη, “Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα” με την Παναγιώτα Βλαντή (2018), “Αστροφεγγιά” (2016), “Το κενό αυτοπροσώπως” (2015). Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία “Ταξίδι στα Αστέρια” (2021) σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα, αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού – στον ρόλο του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Στην τηλεόραση συμμετείχε – μεταξύ άλλων – στις σειρές: “Αστέρας Ραχούλας”, “Ο μεγάλος θυμός” (1998), “Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα” (1999), “Βέρα στο δεξί” (2005-2007), “Τα μυστικά της Εδέμ” (2008-2011), “Όρκος Σιωπής” (Star).

Στην προσωπική του ζωή, ο Δάνης Κατρανίδης είχε κάνει τρεις γάμους και είχε πάρει τρία διαζύγια, χωρίς να αποκτήσει παιδιά. Ο πρώτος γάμος ήταν με την γνωστή ηθοποιό Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: ndp

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)