Celebrity

Σήμερα 09:00

Πέθανε η τραγουδίστρια Βούλα Γκίκα

Πέθανε η τραγουδίστρια Βούλα Γκίκα

-

Θλίψη σκόρπισε στον χώρο του τραγουδιού η είδηση του θανάτου της Βούλας Γκίκα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Η αγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου στο σπίτι της στην Κινέτα, όπου ζούσε μόνη της.

"Νεκρή βρέθηκε πριν λίγες ώρες στο σπίτι της στην Κινέτα η 91χρονη τραγουδίστρια Βούλα Γκίκα, το θρυλικό σιγόντο του Γρηγόρη Μπιθικώτση τη δεκαετία 1955-1965. Δεν πάνε πολλά χρόνια που είχαμε μιλήσει από τηλεφώνου και ήταν αρνητική στο να έδινε συνέντευξη. Δεν την ξαναενόχλησα. Την αποχαιρετώ με μια βαθιά υπόκλιση διότι υπήρξε εργάτρια του λαϊκού τραγουδιού, ακόμη κι αν δεν έγινε ποτέ αυτό που λέμε πρώτο όνομα. Όσοι όμως ασχολούνται με την ελληνική μουσική ξέρουν πολύ καλά ποια ήταν η Βούλα Γκίκα και πόσα πρόσφερε στο λαϊκό μας πολιτισμό. Καλό της ταξίδι" έγραψε στο Facebook ο δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης, αποχαιρετώντας έτσι τη Βούλα Γκίκα.

Γκικα

Ποια ήταν η Βούλα Γκίκα

Η Βούλα Γκίκα γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1933 στον Πειραιά. Λίγο πριν από τον πόλεμο του '40, η οικογένειά της μετακόμισε στον Πειραιά. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της καριέρα από ηλικίας 18 ετών παρά τα δύσκολα ήθη της εποχής. Πολύ σύντομα αναδείχθηκε σε σπουδαία ρεμπέτισσα τραγουδώντας δίπλα σε σπουδαίους λαϊκούς τραγουδιστές της εποχής όπως με τον Καζατζίδη, Μπιθικώτση, Γαβαλά, Διονυσίου, Μενιδιάτη, κ.ά.

Παρέμεινε στα λαϊκό στερέωμα περισσότερο από τρεις δεκαετίες 1950, 1960 και 1970 συμμετέχοντας σε πολλές και μεγάλες επιτυχίες. Σύζυγός της ήταν ο λαϊκός συνθέτης Νίκος Καρανικόλας.

Έμεινε στην ιστορία του τραγουδιού ως η "βασίλισσα του σιγόντου" μιας και έκανε δεύτερες φωνές στον Μπιθικώτση, τον Καζαντζίδη, τον Στράτο Διονυσίου, τον Πανό Γαβαλά κ.α.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)