Κόσμος

01 Δεκεμβρίου 2023 17:26 Τελευταία ενημέρωση : 01 Δεκεμβρίου 2023 22:19

Βασιλιάς Κάρολος: το τετ α τετ με τον Σούνακ φορώντας γραβάτα με ελληνικές σημαίες (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Τη...διπλωματία της "γραβάτας" φαίνεται να επέλεξε ο βασιλιάς Κάρολος, που εμφανίστηκε στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα COP28 φορώντας γραβάτα με ελληνικές σημαίες.

Βασιλιάς Κάρολος: το τετ α τετ με τον Σούνακ φορώντας γραβάτα με ελληνικές σημαίες (εικόνες)
-

Τον... ενδυματολογικό δρόμο φαίνεται να επέλεξε ο βασιλιάς Κάρολος για να δείξει τη στήριξή του στην Ελλάδα, μετά τις έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση της συνάντησης του Βρετανού Πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα Γλυπτά του Παρθενώνα. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ', εμφανίστηκε στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα COP28 στο Ντουμπάι φορώντας μία γραβάτα με ελληνικές σημαίες. 

Βασιλιάς Κάρολος - γραβάτα - ελληνική σημαία

Μάλιστα ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τον βασιλιά Κάρολο να έχει ένα τετ α τετ με τον Ρίσι Σούνακ φορώντας τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προκληθεί μεγάλος σάλος με την απόφαση αυτή του Ρίσι Σούνακ και στο βρετανικό κοινοβούλιο ο επικεφαλής τον Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ είχε κατηγορήσει τον Βρετανό Πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να «ταπεινώσει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε πως η συνάντηση θα ήταν «ακατάλληλη», όταν του έγινε σαφές ότι ο σκοπός του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν «να αναμοχλεύσει θέματα του παρελθόντος».

Βασιλιάς Κάρολος - γραβάτα - ελληνική σημαία

Ο βασιλιάς Καρολος στην COP28

«Τα ρεκόρ καταρρίπτονται τόσο συχνά που γινόμαστε απαθείς σε ό,τι ακούμε», είπε ο βασιλιάς Κάρολος κατά την πρώτη του πρώτη του ομιλία ως μονάρχη για το Κλίμα από το βήμα της COP28 στην οποία συμμετέχει και όπου εκπροσωπεί την βρετανική κυβέρνηση, έπειτα από πρόσκληση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Προσεύχομαι με όλη μου την καρδιά η φετινή COP28 να είναι μία ακόμη αποφασιστική καμπή προς μια πραγματική μεταβολή», καθώς ο κόσμος «δεν βρίσκεται στον σωστό δρόμο» στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και η παγκόσμια οικονομία θα κινδυνεύσει αν δεν υπάρξει ταχεία περιβαλλοντική επανόρθωση, δήλωσε.

Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στις παγκόσμιες επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής φέρνοντας ως παραδείγματα τους κυκλώνες που προσκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε νησιωτικές χώρες, όπως το Βανουάτου στις πλημμύρες στην Ινδία, το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν και τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ελλάδα.

Βασιλιάς Κάρολος - γραβάτα - ελληνική σημαία

«Ζούμε μία τρομακτική εμπειρία ταυτόχρονης μεταβολής του συνόλου των οικολογικών συνθηκών, με έναν ρυθμό που ξεπερνά τις δυνατότητες της φύσης», είπε απευθύνοντας έκκληση για την μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματο-οικονομικού συστήματος σε όφελος της ενεργειακής μετάβασης.

«Αν δεν επανορθώσουμε και δεν αποκαταστήσουμε γρήγορα την μοναδική οικονομία της Φύσης, που βασίζεται στην αρμονία και την ισορροπία, που είναι το ύστατο στήριγμά μας, η ίδια η οικονομία μας και η επιβίωση μας θα τεθεί σε κίνδυνο», προειδοποίησε ο βασιλιάς της Αγγλίας μιλώντας για την συμμετοχή στην κλιματική δράση πολυμερών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα, για τον ρόλο του τομέα της ασφάλισης και για την επιτάχυνση της καινοτομίας στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας. «Η Γη δεν μας ανήκει, εμείς ανήκουμε στην Γη», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Παράσυρση Έμμας: Ομόφωνα ένοχος χωρίς ελαφρυντικό ο 27χρονος οδηγός

“Ενώπιος Ενωπίω” - Ο Κουτσούμπας για επιστολική ψήφο, Κασελλάκη και Γλυπτά του Παρθενώνα

Missing Kid Alert: ανήλικες μπήκαν σε ταξί και εξαφανίστηκαν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ