Κόσμος

Χθες 20:58

Ο πατέρας της “Γαλάζιας Πατρίδας” αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

"H Ελλάδα προσπαθεί να επιβληθεί ως κράτος αρχιπέλαγος στην Τουρκία και ως εκ τούτου προσπαθεί να διεκδικήσει τα θαλάσσια δικαιώματα της Τουρκίας" δηλώνει προκλητικά στον ΑΝΤ1 και την ανταποκρίτριά στην Κωνσταντινούπολη  Άννα Ανδρέου, ο πατέρας του ανυπόστατου δόγματος της "Γαλάζιας Πατρίδας" .

Ο πατέρας της “Γαλάζιας Πατρίδας” αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)
-

Των Χρήστου Μαζανίτη, Άννας Αδνρέου, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Το ανυπόστατο δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας” μπήκε στα τουρκικά σχολεία γαλουχώντας μία γενιά Νεότουρκων στις νέο-οθωμανικές βλέψεις του Ερντογάν.
Ο ναύαρχος εν αποστρατεία και πατέρας της γαλάζιας πατρίδας, Τσιχάτ Γιαϊτζί, μίλησε αποκλειστικά στην ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

O Τσιχάτ Γιαϊτζί αναφέρει ότι «καταρχάς, είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος που η “Γαλάζια Πατρίδα” περιλήφθηκε στη διδακτέα ύλη για πρώτη φορά και ότι η “Γαλάζια Πατρίδα” συμπεριλήφθηκε στη διδακτέα ύλη σε διάφορα μαθήματα σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα, από το δημοτικό μέχρι το τέλος, από το δημοτικό μέχρι την πριν το πανεπιστήμιο. Γιατί; Γιατί έτσι, οι Τούρκοι νέοι θα μάθουν τη σημασία των θαλασσών, πώς διαμοιράζονται οι θάλασσες, ποια είναι τα δικαιώματά τους, σε τι βασίζονται τα δικαιώματά τους, πώς τους αδικούν οι άλλοι».

Γαλάζια πατρίδα

Ζητά από την Ελλάδα να διαγράψει τις γενοκτονίες των Τούρκων και της οθωμανικής αυτοκρατορίας από τα σχολικά βιβλία και να μην διδάσκονται τα ελληνόπουλα την εχθρότητα προς τους Τούρκους. Υποστηρίζει ότι η Τουρκία, δικαιούται να διεκδικεί το μισό Αιγαίο.

«Δίνοντας ένα παράδειγμα εδώ, προσπαθούμε εν συντομία να εξηγήσουμε μια νομική πραγματικότητα για το πώς η Ελλάδα προβάλλει άδικες απαιτήσεις, προσπαθώντας να επιβληθεί ως κράτος αρχιπέλαγος στην Τουρκία και ως εκ τούτου προσπαθεί να διεκδικήσει τα θαλάσσια δικαιώματα της Τουρκίας. Αλλά αυτό δεν είναι εχθρότητα. Είναι απλώς μια επίδειξη των δικαιωμάτων και του δικαίου της Τουρκίας. Δεν είναι μια πράξη εχθρότητας προς την Ελλάδα.»

Ο Νίκος Δένδιας θυμίζει με ανάρτησή του στο Χ ότι σήμερα τιμάμε την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, η οποία καθιερώθηκε με ομόφωνο Ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων στις 24/4/1998. Απάντηση στο ανυπόστατο δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» έστειλε χθες από το Καστελλόριζο, τεκμηριώνοντας γιατί όλα τα νησιά έχουν πλήρη επήρεια ΑΟΖ.

Γαλάζια πατρίδα

Ο Νίκος Δένδιας τονίζει ότι «τα νησιά δικαιούνται αιγιαλίτιδα ζώνη, συνορεύουσα ζώνη, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και υφαλοκρηπίδα. Και δεν γίνεται οποιαδήποτε διαφοροποίηση για το μέγεθος των νησιών.

Μιας Σύμβασης που βάσει της νομολογίας παράγει εθιμικούς κανόνες και δεσμεύει και τα κράτη που δεν την έχουν υπογράψει.»

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Νέα Υόρκη αποτελεί ευκαιρία για την έναρξη διαλόγου οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας λέει ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Υφίσταται, πράγματι, ένα παράθυρο ευκαιρίας ώστε να διασφαλιστεί μακρά ειρήνη στην περιοχή μας. Η απόφαση ότι είναι ώριμες οι συνθήκες ώστε να εξουσιοδοτηθούν οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών να εξετάσουν αν υπάρχει περιθώριο εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης εναπόκειται στους ηγέτες των δύο χωρών» τονίζει ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».


Ειδήσεις σήμερα:

Προαστιακός: Πώς αποφεύχθηκε η σύγκρουση των τρένων στο σταθμό των Αγίων Αναργύρων

Παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων - Γραμματίδης: “ Ήταν τεχνικά αδύνατο να γίνει ατύχημα” λέει ο πρόεδρος του ΟΣΕ (βίντεο)

Χανιά: Έκλεισε ραντεβού με κοπέλα μέσω instagram και βρήκε...6 κουκουλοφόρους

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)