Κόσμος

Σήμερα 15:10

Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί απο ρωσική πυραυλική επίθεση στην Πολτάβα (εικόνες)

Η επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους έπληξε περιοχή η οποία στεγάζει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα νοσοκομείο.

Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί απο ρωσική πυραυλική επίθεση στην Πολτάβα (εικόνες)
-

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν μετά από ρωσικό πλήγμα με βαλλιστικούς πυραύλους στην πόλη Πολτάβα της Ουκρανίας, το μεσημέρι της Τρίτης, 3 Σεπτεμβρίου. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε πως η επίθεση έπληξε περιοχή στην οποία βρίσκεται ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα νοσοκομείο.

Το εξαώροφο κτίριο το οποίο επλήγη στέγαζε το Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογιών Πληροφορικής του εκπαιδευτικού ιδρύματος. 


«Έλαβα προκαταρκτικές αναφορές για το ρωσικό χτύπημα στην Πολτάβα. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, επρόκειτο για δύο βαλλιστικούς πυραύλους. Χτυπήθηκε εκπαιδευτικό Ίδρυμα και κοντινό νοσοκομείο. Ένα από τα κτίρια του Ινστιτούτου Επικοινωνιών καταστράφηκε μερικώς. Άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Περισσότερα από 180 άτομα τραυματίστηκαν. Δυστυχώς, πολλοί πέθαναν.

Μέχρι στιγμής, είναι γνωστό ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 41 άνθρωποι. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους τους συγγενείς και φίλους.



Έχω διατάξει μια πλήρη και άμεση έρευνα για όλες τις συνθήκες του τι συνέβη. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες. Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους, από τα πρώτα λεπτά μετά το χτύπημα, βοηθούν ανθρώπους που σώζουν ζωές», ανέφερε ο Ζελένσκι.


Αυτή την στιγμή, διασώστες πραγματοποιούν επιχειρήσεις διάσωσης στα ερείπια. 

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Μπάιντεν και Χάρις μαζί σε προεκλογική συγκέντρωση (εικόνες)

Πολάκης: Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν

Θεσσαλονίκη: 32χρονος χτύπησε με σιδερογροθιά την αδερφή του


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)