Κόσμος

Σήμερα 09:37 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 11:36

Υψίπεδα του Γκολάν: Επίθεση στον Λίβανο από το Ισραήλ ως αντίποινα στο πολύνεκρο χτύπημα

Το Ισραήλ επληξε κατά την διάρκεια της νύχτας, θέσεις της Χεζμπολά στον Λίβανο, ως απάντηση στο αιματοκύλισμα σε γήπεδο ποδοσφαίρου που έπαιζαν παιδιά. στα υψίπεδα του Γκολάν.

Υψίπεδα του Γκολάν: Επίθεση στον Λίβανο από το Ισραήλ ως αντίποινα στο πολύνεκρο χτύπημα
-

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σειρά βομβαρδισμών στοχοποιώντας θέσεις της Χεζμπολά στον Λίβανο, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό επιτελείο, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας που έπληξε γήπεδο σε κοινότητα στο προσαρτημένο στο Ισραήλ υψίπεδο του Γκολάν χθες, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 παιδιά και νέοι ηλικίας δέκα ως είκοσι ετών.

Η Χεμπολά διέψευσε πως η ρουκέτα εκτοξεύτηκε από μαχητές της, κάτι που απέρριψαν οι ισραηλινές αρχές προσάπτοντάς της την ευθύνη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη «έπληξαν σειρά τρομοκρατικών στόχων» —θέσεων της Χεζμπολά— τόσο «βαθιά στην επικράτεια του Λιβάνου», όσο και «στον νότιο Λίβανο», ανάμεσά τους «αποθήκες όπλων και τρομοκρατικές υποδομές στην περιοχές Σαμπρίχα, Μπουρτζ ελ Σμάλι, Μπεκάα, Κφαρκέλα, Ραμπ Ελ Ταλάτιν, Χιάμ και Τάιρ Χάρφα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΟΗΕ: Να ασκηθεί η «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» στο μέτωπο Ισραήλ-Λιβάνου

Η ειδική συντονίστρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο και ο διοικητής των κυανόκρανων στη χώρα αυτή απηύθυναν τις πρώτες πρωινές ώρες έκκληση προς τα μέρη να ασκήσουν τη «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, μετά την εκτόξευση ρουκέτας η οποία σκότωσε παιδιά και εφήβους στο κατεχόμενο και προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν χθες Σάββατο, εξέλιξη η οποία ανεβάζει περαιτέρω την ένταση στην περιοχή.

Η επίθεση εναντίον γηπέδου ποδοσφαίρου σε χωριό των Δρούζων στο υψίπεδο του Γκολάν είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά. Το Ισραήλ κατηγόρησε το λιβανικό κίνημα Χεζμπολά για την εκτόξευση. Το κίνημα διέψευσε ότι ευθύνεται.

Ισραήλ - επιθεση - Υψίπεδα του Γκολάν

Σε κοινή ανακοίνωσή τους μέσω X, η ειδική συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο Τζανίν Χένις-Πλάσχερτ και ο Αρόλδο Λάθαρο, επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (FINUL στα γαλλικά, UNIFIL στα αγγλικά), προειδοποιούν ότι περαιτέρω κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και τη Χεζμπολά απειλεί να προκαλέσει «απίστευτη καταστροφή σε όλη την περιοχή».

ΗΠΑ: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να τερματιστούν αυτές οι φρικιαστικές επιθέσεις

Ο Λευκός Οίκος επαναβεβαίωσε χθες Σάββατο την «ακλόνητη υποστήριξη» των ΗΠΑ στο Ισραήλ μετά την επίθεση με ρουκέτα εναντίον πόλης στο κατεχόμενο και προσαρτημένο στο Ισραήλ υψίπεδο του Γκολάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους.

Ισραήλ - επιθεση - Υψίπεδα του Γκολάν

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες προκειμένου να τερματιστούν αυτές οι φρικιαστικές επιθέσεις» στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για «απόλυτη προτεραιότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

Αναδρομικά: 100 - 280 ευρώ για υπαλλήλους σε Δημόσιο και ΟΤΑ 

Φωτιές - Κυριακή: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 3 Περιφέρειες (χάρτης)

Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου: Τα μήλα της ατεκνίας από τον Παράδεισο και η προστασία των εγκύων

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)