Κόσμος

Χθες 21:46

Ιταλία: Μεγάλη φωτιά στο Βιέστε, εκκενώνονται τουριστικές περιοχές (εικόνες)

Τρόμος μεταξύ των επισκεπτών σε μια σειρά θέρετρα της περιοχής, καθώς οι οικισμοί αδειάζουν με σκοπό την προστασία της ζωής ντόπιων και παραθεριστών.

Ιταλία: Μεγάλη φωτιά στο Βιέστε, εκκενώνονται τουριστικές περιοχές (εικόνες)
-

Στην απομάκρυνση 1.000 τουριστών προχώρησαν οι αρχές της Ιταλίας, καθώς μαίνεται πυρκαγιά στην περιοχή Βιέστε, στην Απούλια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε μια δασική ζώνη στον κόλπο του Σαν Φελίτσε, κοντά σε ένα τουριστικό χωριό, στο οποίο υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια κι ένα κάμπινγκ.

Οι ισχυροί άνεμοι έφεραν τις φλόγες προς το χωριό

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να εξαπλωθούν οι φλόγες προς το χωριό και οι αρχές αποφάσισαν την απομάκρυνση των επισκεπτών.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη», σχολίασε ο δήμαρχος του Βιέστε, Τζιουζέπε Νομπιλέτι, στην εφημερίδα Il Corriere della Sera.

Στην μάχη και τα εναέρια μέσα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν χερσαίες δυνάμεις και ρίψεις νερού πραγματοποιούνται από πυροσβεστικά αεροσκάφη, είπε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστών, διευκρινίζοντας πως τρία Καναντέρ και ένα ελικόπτερο συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Μικρής έκτασης πυρκαγιές εκδηλώνονται σχεδόν καθημερινά στην Ιταλία, ιδίως στο νότιο τμήμα και τα νησιά, την ώρα που το σύνολο της χώρας πλήττεται από ένα κύμα ζέστης.

Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους τη 17η Ιουλίου ενώ έδιναν μάχη κατά μιας πυρκαγιάς κοντά στην πόλη Ματέρα στην Μπαζιλικάτα, μια επαρχία κοντά στην Απουλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιταλία - Φωτιά

Ειδήσεις σήμερα:

Μάτι: 104 φαναράκια στην θάλασσα για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες)

Πρόκληση Ερντογάν: Είπε “τουρκική” την μειονότητα στην Θράκη

Τουρκία: Παρωδία οι δηλώσεις Γεωργιάδη - Πρέπει να πάει σε ψυχιατρική κλινική

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)