Κοινωνία

Σήμερα 12:22 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 14:12

Νέα φωτιά στα Χανιά: Μήνυμα 112 και εκκενώσεις οικισμών

Συναγερμός σήμανε για νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στα Χανιά. Εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση οικισμών.

Νέα φωτιά στα Χανιά: Μήνυμα 112 και εκκενώσεις οικισμών
-

(εικόνα αρχείου)

Υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη στο Κακόπετρο Χανίων και συγκεκριμένα στην περιοχή Μεσάλια του Δήμου Πλατανιά σε αγροτολειβαδικη-δασική έκταση, όπου σύμφωνα με ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχείρησαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Τσαπάκος γίνεται συντονισμός για την αντιμετώπιση της νέας φωτιάς που ενεργοποίησε της δυνάμεις πυρόσβεσης λίγες ώρες μετά τη χθεσινή μεγάλη φωτιά στο Ανατολικό Σέλινο για την οποία πραγματοποιήθηκε και μία σύλληψη.

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων πεζοπόρων τμημάτων και πυροσβεστικών οχημάτων. Ταυτόχρονα, εναέρια μέσα, όπως πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού.

Παράλληλα εστάλη μήνυμα απο το 112 στους πολίτες της περιοχής που τους καλεί αν βρίσκονται στο φαράγγι Μεσαύλιων-Δελιανών Χανίων να απομακρυνθούν προς Δελιανά.

Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: Την απήγαγαν τέσσερις άνδρες, της έδεσαν τα μάτια και την βίασαν

Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αθλητές με τα περισσότερα μετάλλια

Βραζιλία: Καρχαρίες στις ακτές του Ρίο “παίρνουν”... κοκαΐνη!

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)