Κόσμος

Χθες 22:36

Ατλαντικός: Βρέθηκε νεκρό το ζευγάρι που διέσχιζε τον ωκεανό με ιστιοπλοϊκό

Αναζητούνταν για πάνω από έναν μήνα. Πόσες ημέρες μετά τον απόπλου με το σκάφος τους, μήκους 13 μέτρων, χάθηκε η επικοινωνία μαζί τους. Που και πως εντοπίστηκαν οι σοροί τους.

Ατλαντικός: Βρέθηκε νεκρό το ζευγάρι που διέσχιζε τον ωκεανό με ιστιοπλοϊκό
-

Οι σοροί ενός ζευγαριού που βρισκόταν σε ιστιοπλοϊκό ταξίδι στον Ατλαντικό Ωκεανό βρέθηκαν σε μια σωσίβια λέμβο, η οποία ξεβράστηκε σε ένα απομακρυσμένο νησί του Καναδά, σχεδόν έξι εβδομάδες μετά την τελευταία φορά που τους είδαν ζωντανούς.

Πρόκειται για τη Βρετανίδα Σάρα Πάκγουντ, 54 ετών και τον Καναδό σύζυγό της, Μπρετ Κλίμπερι, 70 ετών, οι οποίοι πιστεύεται ότι εγκατέλειψαν το γιοτ τους και πέθαναν πριν ξεβραστούν στο νησί Σαμπλ, γνωστό ως "νεκροταφείο του Ατλαντικού", ανατολικά της Νέας Σκωτίας στον Καναδά, στις 12 Ιουλίου.

Το ζευγάρι δηλώθηκε εξαφανισμένο στις 18 Ιουνίου αφού έφυγε από τη Νέα Σκωτία με το σκάφος "Theros", μήκους 13 μέτρων, στις 11 Ιουνίου. Στις 13 Ιουνίου ήταν το τελευταίο σήμα που μετέδωσε η συσκευή GPS του Μπρετ Κλίμπερι, το οποίο τους έδειχνε 40 μίλια νοτιοδυτικά του νησιού Σαμπλ.

Ήταν με ρότα προς τις Αζόρες, το σύμπλεγμα νησιών (σημ: ανήκουν στην Πορτογαλία), που βρίσκεται στην μέση του Ατλαντικού. Το ταξίδι των 2.050 ναυτικών μιλίων (3.796 χιλιομέτρων) να προγραμματίζεται να διαρκέσει 21 ημέρες.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο γιος του Κλίμπερι, Τζέιμς, επιβεβαίωσε ότι το ζευγάρι πέθανε, λέγοντας ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν «πολύ δύσκολες». Ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα και ότι αναμένει εξέταση DNA, γράφοντας «Ήταν καταπληκτικοί άνθρωποι και δεν υπάρχει τίποτα που θα καλύψει το κενό που άφησαν πίσω τους». 

Παραμένει άγνωστο τι συνέβη. Σε εξέλιξη ειναι μια πολυσχιδής έρευνα των Αρχών. Σύμφωνα με τον καναδικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Saltwire, εξετάζεται και το ενδεχόμενο το ιστιοπλοϊκό να χτυπήθηκε από φορτηγό πλοίο, που δεν αντιλήφθηκε την σύγκρουση

Το ζευγάρι γνωρίστηκε τυχαία σε μια στάση λεωφορείου στο Λονδίνο το 2015, όταν η Πάκγουντ ετοιμαζόταν να δωρίσει ένα νεφρό στην αδερφή της και ο Κλίμπερι, συνταξιούχος μηχανικός, επισκεπτόταν το Λονδίνο. Η ιστορία τους παρουσιάστηκε σε ένα άρθρο του 2020 «How We Met» στον Guardian, το οποίο περιέγραφε πώς ενώθηκαν με το κοινό τους πάθος για τα ταξίδια.

Όταν συναντήθηκαν, ο Μπρετ είπε στη Σάρα για το σκάφος του και το πάθος του για την ιστιοπλοΐα. Είπε: «Ήταν κάτι που πάντα ήθελα να κάνω, αλλά δεν είχα ποτέ χρόνο». Και πρόσθεσε: «Με πήγε στο πρώτο μου ταξίδι με γιοτ και μου άρεσε. Ο Μπρετ μου έκανε πρόταση γάμου στο σκάφος». Στη συνέχεια, το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2016 και η Πάκγουντ μετακόμισε στον Καναδά το 2018.

Ειδήσεις σήμερα:

Κύπρος - Αγνοούμενοι: “Άνοιγμα” Κασσελάκη στον Ανδρουλάκη... μέσω της Χαρίτας Μάντολες

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια Πρόεδρο

Αυτοψία του ΑΝΤ1 σε “απάτητες παραλίες” γεμάτες με... ξαπλώστρες και ομπρέλες (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)