Κόσμος

Σήμερα 09:09 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 21:03

Τραμπ κατά της Μυστικής Υπηρεσίας: Κανείς δεν είπε ότι υπήρχε πρόβλημα, θα μπορούσαν να πουν να περιμένουμε για 5 λεπτά

Στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας ο Τραμπ είχε στο πλευρό του τον Τζέι Ντι Βανς

Τραμπ κατά της Μυστικής Υπηρεσίας: Κανείς δεν είπε ότι υπήρχε πρόβλημα, θα μπορούσαν να πουν να περιμένουμε για 5 λεπτά
-

Για πρώτη φορά μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε δημοσίως κριτική στη Μυστική Υπηρεσία και τις αρχές ασφαλείας, που είχαν αναλάβει τα μέτρα προστασίας στην προεκλογική ομιλία της Πενσυλβάνια.Για μία εβδομάδα απέφευγε το όποιο σχόλιο για  κενά ασφαλείας και τα σοβαρά ερωτήματα που έχουν ανακύψει, ενώ αναφερόμενος στο πώς αντέδρασαν οι πράκτορες μετά τους πυροβολισμούς, είχε πει ότι «έκαναν φανταστική δουλειά».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ του Σαββάτου στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, σχολίασε ότι δεν έλαβε καμιά προειδοποίηση από τη Μυστική Υπηρεσία να μην ανέβει στη σκηνή για να εκφωνήσει την ομιλία του, παρά το γεγονός ότι αρκετοί από το πλήθος είχαν εντοπίσει τον 20χρνο ένοπλο πολύ νωρίτερα, να σκαρφαλώνει πάνω σε μία στέγη.

«Έγιναν λάθη», είπε ο δημοσιογράφος στον Τραμπ. «Παρακολουθούσαν τον τύπο επί σχεδόν μια ώρα, νωρίτερα. Κανείς δεν σας είπε να μην ανέβετε στη σκηνή;» ρώτησε τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Ντόναλντ Τραμπ - Απόπειρα δολοφονίας

«Κανείς δεν το ανέφερε, κανείς δεν είπε ότι υπήρχε πρόβλημα», απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ και συνέχισε λέγοντας: «Θα περίμενα για 15 (λεπτά), θα μπορούσαν να πουν να περιμένουμε για 15 λεπτά, 20 λεπτά, 5 λεπτά, οτιδήποτε. Κανείς δεν μίλησε!».

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Πώς ανέβηκε κάποιος σε εκείνη τη στέγη;». «Και τον είδαν πολλοί. Γιατί δεν αναφέρθηκε, αφού τον είχαν δει πάνω στη στέγη;», συμπλήρωσε.

Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση μετά την απόπειρα

Ο Τραμπ πραγματοποίησε χθες και την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας, στο Μίσιγκαν. Ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών και έχοντας στο πλευρό του και τον υποψήφιο αντιπρόεδρο, Τζέι Ντι Βανς, σχολίασε πως ενώ οι Δημοκρατικοί τον κατηγορούσαν ως «απειλή για τη Δημοκρατία», εκείνος δέχθηκε «μία σφαίρα για τη Δημοκρατία».

Διεμήνυσε επίσης ότι ήταν έτοιμος «να πάρει τον Λευκό Οίκο πίσω». Από την πλευρά του ο υποψήφιος αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς, θέλησε να απαντήσει στην κριτική που έχει δεχθεί από την Κάμαλα Χάρις, ανταποδίδοντας τα πυρά.

«Είπε ότι δεν έχω πίστη σε αυτή τη χώρα. Λοιπόν, δεν γνωρίζω την Κάμαλα. Εγώ έχω υπηρετήσει στους Πεζοναύτες και έχτισα μία επιχείρηση. Εσύ, τι στο καλό έχεις κάνει;», είπε απευθυνόμενος στην υποψήφια αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Έβρος – Πυροβολισμοί: Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο συνοριοφύλακας

Νέος δυνατός σεισμός στην Κρήτη

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αυλώνος Αλβανίας Ιγνάτιος

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)