Κόσμος

14 Ιουλίου 2024 08:02

Επίθεση στον Τραμπ: “Χτυπήθηκα από σφαίρα”, λέει ο πρώην Πρόεδρος

Η ανακοίνωση του ίδιου του Τραμπ για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. Ποιος είναι ο δράστης. Η αντίδραση του Μπάιντεν.

Επίθεση στον Τραμπ: “Χτυπήθηκα από σφαίρα”, λέει ο πρώην Πρόεδρος
-

Ο υποψήφιος της αμερικανικής δεξιάς για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χρειάστηκε να απομακρυνθεί από προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια εξαιτίας πυρών χθες Σάββατο, ανακοίνωσε πως τραυματίστηκε από σφαίρα η οποία «διαπέρασε» το δεξί αυτί του.

«Χτυπήθηκα από σφαίρα η οποία διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού», ανέφερε ο κ. Τραμπ μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, προσωπικού του δημιουργήματος.

«Είναι απίστευτο πως μπόρεσε να γίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος.

Τα ξημερώματα της Κυριακής ο  Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των βγήκε από νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Σύμφωνα με πηγές του CNN ο ύποπτος δράστης της επίθεσης κατά της ζωής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του CNN επικαλούμενος πηγές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημοσιογράφου στο Χ, το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα.

Επικοινωνία Μπάιντεν - Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον προκάτοχο και αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον Ντόναλντ Τραμπ, μερικές ώρες μετά την απόπειρα κατά της ζωής του Ρεπουμπλικάνου, έκανε γνωστό αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα, η προεδρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο κ. Μπάιντεν θα επιστρέψει απόψε εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον από την κατοικία του στο Ρεχόμποθ Μπιτς (Ντέλαγουερ) μετά την απόπειρα.

Ο πρόεδρος συνομίλησε επίσης με τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνιας Τζος Σαπίρο και τον δήμαρχο της πόλης Μπάτλερ, τον Μπομπ Νταντόι, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά την Κυριακή (χάρτης)

Εορτολόγιο - 14 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Καιρός: Καύσωνας με 42άρια την Κυριακή

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)