Κόσμος

23 Ιουνίου 2024 08:36

Βρετανία: Η απάντηση στην Χεζμπολάχ για την Κύπρο και τις βάσεις

Πως απαντά μέσω του ΑΝΤ1, το Υπ. Εξωτερικών της Βρετανίας στις απειλές του Νασράλα κατά της Κύπρου. Τι φοβάται το Λονδίνο σχετικά με πιθανή σύρραξη Ισραήλ - Λιβάνου.

Βρετανία: Η απάντηση στην Χεζμπολάχ για την Κύπρο και τις βάσεις
-

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από λάθος υπολογισμό να δημιουργηθεί επεισόδιο στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ. «Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση», απάντησε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ερώτηση του ΑΝΤ1 σχετικά με τις απειλές που εξαπέλυσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα κατά της Κύπρου στα μέσα της εβδομάδας.

Ο Νασράλα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την Τετάρτη, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως η Χεζμπολάχ έχει πληροφορίες ότι στην Κύπρο και στα αεροδρόμια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των βρετανικών βάσεων, εκπαιδεύονται Ισραηλινοί στρατιώτες. Όπως μάλιστα επεσήμανε πριν από ένα μήνα, είχε ο ίδιος ζητήσει από αξιωματικούς του Λιβάνου να συζητήσουν το θέμα με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη. «Εάν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει (κυπριακές) αεροπορικές βάσεις για να χτυπήσει τον Λίβανο, (η Κύπρος) θα συρθεί στον πόλεμο», τόνισε χαρακτηριστικά στο διάγγελμά του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Διπλωματικές πηγές του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών είπαν στον ΑΝΤ1 και στον ανταποκριτή του στο Λονδίνο, Ισαάκ Καριπίδη, ότι οι «περιοχές των κυρίαρχων βάσεων στην Κύπρο δεν έχουν φιλοξενήσει κανένα ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό ή αεροσκάφος ούτε πριν ούτε μετά την έναρξη του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Άνδρο: Διάσπαρτες εστίες στο νησί

Ουκρανία - Κίεβο: Αεροπορική επιδρομή από ρωσικές δυνάμεις

Κυριακή της Πεντηκοστής: Τι γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)