Βαλκάνια

07 Οκτωβρίου 2018 16:13

Στις κάλπες οι πολίτες της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης (βίντεο)

Με λίγες, αλλά άσβεστες ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, προσέρχονται στις κάλπες οι πολίτες της χώρας με την ιδιότυπη διακυβέρνηση.

Στις κάλπες οι πολίτες της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης (βίντεο)
-

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί της Κυριακής οι πολίτες της Βοσνίας –Ερζεγοβίνης, την ώρα που αποζητούν την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, αλλά ταυτόχρονα βυθίζονται όλο και περισσότερο στον εθνικό διχασμό και τον περαιτέρω κατακερματισμό.

Πάνω από δύο δεκαετίες μετά τον πόλεμο, που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 100.000 ανθρώπους και οδήγησε τη χώρα σε αυτό το «μωσαϊκό» συνύπαρξης των Βοσνίων, των Σέρβων και των Κροατών, τα πολιτικά κόμματα της χώρας έκαναν προεκλογικές καμπάνιες με εθνικιστικό «άρωμα», αναβιώνοντας αναμνήσεις του πολέμου, μέσω προγραμμάτων που στερούνται οικονομικής καθαρότητας και πολιτικού οράματος.

Οι ψηφοφόροι από το Σαράγεβο και την Μπάνια Λούκα ελπίζουν ότι οι εκλογές θα φέρουν την επιθυμητή αλλαγή και ότι η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να ανατρέψει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, που οδηγεί τους νέους στη μετανάστευση.

Οι πολιτικές της απελθούσας κυβέρνησης, της οποίας σχεδόν ένα εκατομμύριο «άνθρωποι» υπολογίζεται ότι κατέχουν θέσεις σε διάφορα κυβερνητικά πόστα, έχουν οδηγήσει περίπου 170.000 μορφωμένους ανθρώπους να φύγουν από τη χώρα, τα τελευταία πέντε χρόνια, «στεγνώνοντας» την οικονομία της χώρας από τους νέους ανθρώπους.

Οι ψηφοφόροι που προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις προεδρικές και βουλευτικές υπολογίζονται σε περίπου 3.5 εκατομμύρια και ψηφίζουν τα μέλη της βουλής που αποτελείται από Βόσνιους, Κροάτες και Σέρβους βουλευτές, οι επικεφαλής των οποίων ασκούν προεδρικά καθήκοντα διαδοχικά κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Τα εκλογικά κέντρα που άνοιξαν στις 7:00, τοπική ώρα, θα κλείσουν στις 19:00 και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τα μεσάνυχτα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)