ΗΠΑ - Καναδάς

11 Σεπτεμβρίου 2017 13:20

Χωρίς έλεος χτυπά τη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίρμα (βίντεο)

Νεκροί, καταστροφές και πλημμύρες από τον κυκλώνα που πλήττει ανελέητα την πολιτεία της Φλόριντα, μετά το φονικό του πέρασμα από την Καραϊβική.

Χωρίς έλεος χτυπά τη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίρμα (βίντεο)
-

Σε αμερικανικό έδαφος έχει φτάσει ο κυκλώνας Ίρμα, που πλήττει την πολιτεία της Φλόριντα και συνοδευόμενος από σφοδρές καταιγίδες και επικίνδυνες πλημμύρες έχει προκαλέσει το διωγμό εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση μείζονος φυσικής καταστροφής, ενώ ανακοίνωσε την επίσκεψη του στην πολιτεία τις επόμενες μέρες.

Η απόφασή του επιτρέπει την κινητοποίηση επιπρόσθετων πόρων για την αρωγή και την ανακούφιση των πληγέντων στην Πολιτεία.

Ο κυκλώνας Ίρμα έφτασε στο Μάρκο Άιλαντ, στα δυτικά της Φλόριντας, με ανέμους που έφτασαν σε ταχύτητα τα 185χλμ την ώρα, με το φαινόμενο να κατατάσσεται πλέον στην κατηγορία 3 της κλίμακας επικινδυνότητας, ενώ στη συνέχεια εξασθένησε στην κατηγορία 2, με τους ανέμους να έχουν πέσει στα 175χλμ την ώρα.

AP - Ίρμα - κυκλώνας - Φλόριντα

Λίγο αργότερα, ο κυκλώνας Ίρμα υποβαθμίσθηκε στην κατηγορία 1 αλλά συνεχίζει να αποτελεί σημαντική απειλή, ανακοίνωσε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία . 

Ήδη τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κυκλώνα, σε τροχαία, ενώ η Ίρμα έχει αφήσει 27 νεκρούς στο πέρασμά της από τα νησιά της Καραϊβικής.

Το φαινόμενο έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, αφήνοντας περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)