Ευρώπη

02 Αυγούστου 2017 16:48

Ρατσιστές μπερδεύουν άδειες θέσεις λεωφορείου με γυναίκες με μπούρκα (φωτο)

Viral έχει γίνει η ανάρτηση της οργάνωσης κατά των μεταναστών που επιτίθεται σε… άδειες θέσεις λεωφορείου.

Ρατσιστές μπερδεύουν άδειες θέσεις λεωφορείου με γυναίκες με μπούρκα (φωτο)
-

Viral και παγκοσμίως ρεζίλι έχει γίνει μια νορβηγική οργάνωση κατά των μεταναστών, όταν τα μέλη της μπέρδεψαν έξι άδεια καθίσματα σε λεωφορείο, στο Όσολο, με ομάδα γυναικών που φορούσαν μπούρκα.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο λογαριασμό τους στο Facebook και τα σχόλια έπεσαν «βροχή»!

Η οργάνωση «Πρώτα η πατρίδα» δέχτηκε σχόλια όπως, «τραγικό» και «τρομακτικό» κάτω από τη φωτογραφία, ενώ υπήρξαν και υποστηρικτές της οι οποίοι διερωτήθηκαν αν οι ανύπαρκτοι επιβάτες «μπορεί να έφεραν βόμβες ή όπλα κάτω από τα ρούχα τους».

«Φαίνεται πραγματικά τρομακτικό», έγραψε κάποιος, σύμφωνα με την Guardian . «Θα έπρεπε να απαγορευθεί. Δεν μπορείς να δεις ποιος κρύβεται από κάτω. Θα μπορούσαν να είναι τρομοκράτες», ήταν το σχόλιο άλλου.

Καθίσματα - λεωφορείο - μπούρκες - αντιμεταναστευτική ομάδα

Άλλα σχόλια ανέφεραν: «Φρικτό. Δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί», «Διώξτε τους από τη χώρα –τρομακτικές οι εποχές που ζούμε» και «Πίστευα ότι θα ήταν έτσι το 2050, αλλά συμβαίνει τώρα», σύμφωνα με την ιστοσελίδα thelocal.no.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε επί τούτου από τον δημοσιογράφο Γιόχαν Σλέταβικ, ο οποίος δήλωσε σε νορβηγική εφημερίδα ότι, ήθελε να δει  «πώς η αντίληψη των ανθρώπων για μια εικόνα επηρεάζεται από το πώς αντιδρούν οι γύρω τους. Τελικά γέλασα πολύ».

Καθίσματα - λεωφορείο - μπούρκες - αντιμεταναστευτική ομάδα

Το θέμα, φυσικά, έγινε viral στη Νορβηγία, ενώ χρήστες του διαδικτύου μοιράστηκαν τις εικόνες από τις αντιδράσεις της ρατσιστικής οργάνωσης, που αριθμεί 13.000 μέλη.

Η Νορβηγία πρόσφατα έγινε μια ακόμα ευρωπαϊκή χώρα που πρότεινε περιορισμούς στη χρήση της μπούρκα και του νικάμπ, καταθέτοντας νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τέτοιου είδους ενδύματα σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και πανεπιστήμια. Η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία και το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έχουν επιβάλει περιορισμούς στη χρήση ενδυμάτων που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)