Ασία

09 Απριλίου 2017 18:26

Τους μαστίγωσαν επειδή είναι gay

Δημόσιος εξευτελισμός για δύο νεαρούς άνδρες που είχαν μεταξύ τους ερωτικές επαφές.

Τους μαστίγωσαν επειδή είναι gay
-

Δύο άνδρες υπέστησαν δημόσιο μαστίγωμα σε επαρχία της Ινδονησίας, όταν διαπιστώθηκε ότι είχαν μεταξύ τους σεξουαλικές επαφές.

Βάσει του νόμου που έχει θεσπιστεί προ διετίας, επιτρέπονται πάνω από 100 μαστιγώματα για εγκλήματα ηθικής, μεταξύ των οποίων σεξουαλική επαφή μεταξύ ατόμων του ίδιο φύλου, τζόγο, κατανάλωση αλκοόλ,  μοιχεία, να φορούν οι γυναίκες στενά ρούχα ή να μην συμμετέχουν οι άνδρες στην προσευχή της Παρασκευής.

Στην ουσία, οι δύο άνδρες παραβίασαν την Σαρία και μετά το δημόσιο μαστίγωμα θα βρεθούν ενώπιον των δικαστηρίων.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στην Ινδονησία, τη στιγμή που το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο να ποινικοποιήσει τις εξωσυζυγικές σχέσεις και τις επαφές μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν να κάνουν σεξ σε νοικιασμένο δωμάτιο στις 28 Μαρτίου. Μία μέρα αργότερα μεταφέρθηκαν στην αστυνομία.

Πρόκειται για άνδρες 23 και 20 ετών,  οι οποίοι ομολόγησαν ότι είναι ζευγάρι.

Σε βίντεο που έχει καταγράψει κάτοικος της περιοχής όπου πιάστηκαν οι δύο άνδρες, φαίνεται ο ένας εκ των δύο γυμνός και σε έξαλλη κατάσταση να ζητεί βοήθεια μέσω του τηλεφώνου του. Ο δεύτερος άνδρας εμποδίζεται από έναν τρίτο, ο οποίος εμποδίζει το ζευγάρι να βγει από το δωμάτιο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)