Μέση Ανατολή

18 Δεκεμβρίου 2016 15:11

Συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωση στο Χαλέπι (βίντεο)

Συμφωνία ανταλλαγής εγκλωβισμένων από το Χαλέπι και ανταρτοκρατούμενα γύρω χωριά. Επίθεση δέχθηκαν λεωφορεία που θα μετέφεραν

Συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωση στο Χαλέπι (βίντεο)
-

Ένας αριθμός λεωφορείων που μεταφέρουν αντάρτες και τις οικογένειές τους, άρχισαν να εγκαταλείπουν τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, μεταδίδει η Κρατική Τηλεόραση της Συρίας, επικαλούμενη τον ανταποκριτή της, στο Χαλέπι.

Προηγήθηκε η νέα συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών για την απομάκρυνση ανθρώπων από το ανατολικό Χαλέπι, σε αντάλλαγμα για την απομάκρυνση ανθρώπων από τα χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια, που έχουν περικυκλώσει οι αντάρτες.

Περίπου 1.200 άμαχοι θα απομακρυνθούν αρχικά από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, ενώ ο ίδιος αριθμός αμάχων θα απομακρυνθεί από τα δύο χωριά, σύμφωνα με την τηλεόραση “ al-Ikhbariya TV.”

Μόλις οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τα χωριά φτάσουν με ασφάλεια σε περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, τότε, θα επιτραπεί η αποχώρηση μαχητών από το Χαλέπι, ενώ η αποχώρηση μελών των οικογενειών τους, θα γίνει σε συνάρτηση με τον αριθμό των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα δύο χωριά.

Χαλέπι - εκκένωση - λεωφορεία - φωτιά

Αρκετά λεωφορεία τα οποία πήγαιναν για να παραλάβουν αρρώστους και τραυματισμένους από τα περικυκλωμένα χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια, δέχτηκαν επίθεση και τυλίχθηκαν στις φλόγες σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και την Κρατική Τηλεόραση της Συρίας.

Χαλέπι - εκκένωση - λεωφορεία - φωτιά

Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Συρία, Ελίαζμπεθ Χοφ, δήλωσε ότι μία ομάδα του αναφερόμενου οργανισμού κατευθύνεται στη Ραμούσα στα νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, όπου και θα διεξαχθεί η επιχείρηση της εκκένωσης.

Χαλέπι - εκκένωση - λεωφορεία - φωτιά

 λεωφορεία - μεταφορά αμάχων - Χαλέπι

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)