Τουρκία

04 Νοεμβρίου 2016 09:37

Φονική έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ (φωτο+βίντεο)

Κοντά στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκαν οι βουλευτές, που συνελήφθησαν στο Ντιγιάρμπακιρ. Οκτώ νεκροί και περισσότεροι από 100 οι τραυματίες.

Φονική έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ (φωτο+βίντεο)
-

Οκτώ νεκροί, εκ των οποίων 2 αστυνομικοί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής έκρηξης που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Παράλληλα κουρδικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο 3 νεκρούς.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο αστυνομικό τμήμα όπου οδηγήθηκαν οι βουλευτές, που συνελήφθησαν τα ξημερώματα αλλά και 200 μέτρα από τις φυλακές του Ντιγιάρμπακιρ.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε διπλανά κτίρια. Η αρχική εκτίμηση ήταν πως η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο όμως σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο μικρό λεωφορείο, το οποίο ήταν φορτωμένο με έναν τόνο εκρηκτικά. Η έκρηξη προκάλεσε έναν μεγάλο λάκκο και γι’ αυτό πολλά τριγύρω κτήρια υπέστησαν ζημιές. Αμέσως μετά, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ξεκίνησαν συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και Κούρδων της περιοχής.

Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας, ενώ επισήμως ανέλαβε την ευθύνη το PKK, όπως ανακοίνωσε ο νομάρχης του Ντιγιάρμπακιρ.

AP - έκρηξη - Ντιγιαρμπακίρ

Για την κατάσταση ενημερώθηκε αμέσως και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ντιγιαρμπακίρ - έκρηξη

«Πριν φτάσω μπροστά στην πύλη της αστυνομίας ακούω την έκρηξη. Πάτησα φρένο. Όλοι έπεσαν κάτω. Είχα 20-25 επιβάτες. 3 τραυματίστηκαν ελαφρά, όπως κι εγώ. Οι άλλοι ήταν καλά. Όλοι άρχισαν να φωνάζουν μέσα στον πανικό. Είδα μπροστά μου αυτοκίνητα, άλλα να αναποδογυρίζουν, άλλα να σπάνε τα τζάμια τους. Σοκαριστήκαμε», αναφέρει ένας οδηγός λεωφορείου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

AP - έκρηξη - Ντιγιαρμπακίρ

Προειδοποίηση του αμερικανικού προξενείου στα Άδανα

Λόγω της τεταμένης κατάστασης στη νοτιοανατολική Τουρκία, το αμερικανικό προξενείο στα Άδανα (επαρχία πολύ κοντά στο Ντιγιάρμπακιρ) έβγαλε ανακοίνωση καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τυχόν νέες βομβιστικές επιθέσεις ή άλλες επικίνδυνες ενέργειες.

AP - Ντιγιαρμπακίρ - έκρηξη

Αποκλείστηκε η πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η πρόσβαση στις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Twitter, whats app, skype και youtube αποκλείστηκε στην Τουρκία, σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθεί τη λειτουργία του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα, παρόλο που δεν έχει προηγηθεί καμία δικαστική απόφαση απαγόρευσης ούτε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Ειδικός της ομάδας Turkey Blocks, τόνισε πως οι σελίδες είναι μη προσβάσιμες καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπεναλί Γκιλντιρίμ η μη πρόσβαση στα μέσα κοινωνική δικτύωσης έγινε για λόγους ασφαλείας και αυτό όπως είπε συμβαίνει κάποιες φορές.

AP - Ντιγιαρμπακίρ - έκρηξη

Το Ντιγιάρμπακιρ, πόλη-προπύργιο των Κούρδων, ‘βράζει’ ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ‘απολύσει’ τους εκλεγμένους 2 δημάρχους και να διορίσει εκεί δικό της ‘δήμαρχο’-επίτροπο.

AP - έκρηξη - Ντιγιαρμπακίρ

Στο μεταξύ, με επιχείρηση που έγινε μεταμεσονύκτια συνελήφθησαν ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, και η συμπρόεδρος του Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, καθώς και εννέα άλλοι βουλευτές του κόμματος. Η επιχείρηση έγινε στο Ντιγιάρμπακιρ, στο Σιρνάκ, το Χακάρι, το Βαν και το Μπινγκιόλ στο πλαίσιο της έρευνας για το ΡΚΚ.

AP - έκρηξη - Ντιγιαρμπακίρ

Ντιγιαρμπακίρ - έκρηξη

Ντιγιαρμπακίρ - έκρηξη

Ντιγιαρμπακίρ - έκρηξη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)