ΗΠΑ - Καναδάς

19 Σεπτεμβρίου 2016 12:40

Έκρηξη σε σταθμό τρένων στο Νιου Τζέρσει (βίντεο)

Κλίμα φόβου στη Νέα Υόρκη. Μετά την έκρηξη στο Μανχάταν, πέντε εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν μέσα σε σακίδιο.

Έκρηξη σε σταθμό τρένων στο Νιου Τζέρσει (βίντεο)
-

Σε συναγερμό τέθηκε η αστυνομία της πόλης Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσεϊ όταν εντοπίστηκε σακίδιο που περιείχε πέντε εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά σε σταθμό του τρένου.

Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε και ένα ρομπότ – πυροτεχνουργός ανέλαβε την απενεργοποίηση  ενός μηχανισμού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης το ρομπότ  χρησιμοποιήθηκε για να κόψει ένα καλώδιο αλλά σημειώθηκε έκρηξη, η οποία «δεν ήταν ελεγχόμενη».

Το σακίδιο εντοπίστηκε από δύο οδοκαθαριστές  που είδαν "καλώδια και έναν σωλήνα" και ειδοποίησαν τις αρχές.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός κατά την έκρηξη αυτή, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, μεταξύ των οποίων η βομβιστική επίθεση το βράδυ του Σαββάτου στο Μανχάταν όπου 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν. 

Ο δήμαρχος  είπε ότι δεν είναι σαφές αν η πόλη Ελίζαμπεθ, σχεδόν 130.000 κατοίκων, που βρίσκεται 24 χλμ. νοτιοδυτικά του Μανχάταν, θα μπορούσε να αποτελεί ειδικά στόχο επίθεσης ή αν το σακίδιο αφέθηκε εκεί ώστε ο δράστης να διαφύγει της προσοχής των ερευνητών.

Οι αρχές νωρίς σήμερα το πρωί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τους άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς που βρέθηκαν μέσα στο σακίδιο, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι σε κάδο απορριμμάτων είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμος που εξερράγη σε αγώνα δρόμου στο Νιού Τζέρσεϊ το απόγευμα του Σαββάτου αλλά και στο Μανχάταν το βράδυ της ίδιας ημέρας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)