Λοιπή Αμερική

01 Σεπτεμβρίου 2016 06:42

Βραζιλία: “Παγώνει” τις διπλωματικές σχέσεις με Βενεζουέλα, Βολιβία και Ισημερινό

Μετά τις έντονες επικρίσεις από τις χώρες αυτές στην απόφαση της βραζιλιάνικης Γερουσίας να καθαιρέσει τη Ρουσέφ.

Βραζιλία: “Παγώνει” τις διπλωματικές σχέσεις με Βενεζουέλα, Βολιβία και Ισημερινό
-

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Βενεζουέλα για διαβουλεύσεις, καθώς το Καράκας καταδίκασε με έντονο τρόπο την καθαίρεση της πρώην προέδρου Ντίλμας Ρουσέφ και ανακάλεσε τον δικό του πρεσβευτή στην Μπραζίλια.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ανακοίνωσε επίσης ότι ανακλήθηκαν οι πρεσβευτές της χώρας στη Βολιβία και στον Ισημερινό, δύο χώρες οι αριστερές κυβερνήσεις των οποίων επέκριναν επίσης έντονα την απόφαση της βραζιλιάνικης Γερουσίας να καθαιρέσει τη Ρουσέφ χθες Τετάρτη.

Η Γερουσία της Βραζιλίας ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ από το αξίωμά της. Με ψήφους 61 έναντι 20 η Ρουσέφ κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων και κατά συνέπεια καθαιρείται.

Καθήκοντα προέδρου θα αναλάβει μέχρι τη διεξαγωγή των επόμενων προεδρικών εκλογών ο νυν αντιπρόεδρος Μισέλ Τέμερ.

Η πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ κατήγγειλε, για άλλη μια φορά, ένα «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» σε βάρος της από τη Γερουσία, που την έκρινε ένοχη για παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων και την καθαίρεσε από το αξίωμά της.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)