Ευρώπη

17 Ιουνίου 2016 18:25 Τελευταία ενημέρωση : -

Απειλητικά μηνύματα δεχόταν η Τζο Κοξ

Ως μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης παρουσιάζεται από τα βρετανικά μέσα ο συλληφθείς για τη δολοφονία της. Το συγκινητικό μήνυμα του συζύγου της. Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης.

Απειλητικά μηνύματα δεχόταν η Τζο Κοξ
-

Η Τζο Κοξ η Βρετανίδα βουλευτής που δολοφονήθηκε χθες  δεχόταν απειλητικά μηνύματα και είχε επικοινωνήσει με την αστυνομία η οποία είχε συλλάβει έναν άνδρα τον περασμένο Μάρτιο μεταδίδει το Reuters και σύμφωνα με τις αρχές ο άνδρας δεν ήταν ο 52χρονος που συνελήφθη χθες.

Η Βρετανία είναι σοκαρισμένη από την δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών που έγινε το  απόγευμα της Πέμπτης από έναν εξτρεμιστή που ακούστηκε να φωνάζει «πρώτα η Βρετανία».

Ο 52χρονος Τόμας Μερ που συνελήφθη εμφανιζόταν ως υποστηρικτής της  ακροδεξιάς οργάνωσης του Λονδίνου «Springbok Club» σε διαδικτυακό της περιοδικό, το οποίο είχε κατά το παρελθόν στηρίξει το καθεστώς του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με τον Independent. Η αμερικανική οργάνωση προάσπισης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων Southern Poverty Law Center γνωστοποίησε οτι πρόκειται για έναν «αφοσιωμένο υποστηρικτή» μιας «Εθνικής Συμμαχίας», που ήταν επί δεκαετίες η σημαντικότερη νεοναζιστική οργάνωση των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με τον αδελφό του φερόμενου ως δράστη, τον Σκοτ Μέιρ, ο 52χρονος έπασχε από ψυχική ασθένεια και ακολουθούσε αγωγή.

«Ακόμα δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Ο αδελφός μου δεν είναι βίαιος και δεν είναι και τόσο πολιτικοποιημένος», δήλωσε ο Σκοτ Μέιρ στην εφημερίδα Daily Telegraph. «Έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας, αλλά δεχόταν βοήθεια», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο απο τη στιγμή της σύλληψης


Δείτε εδώ το χρονικό 

Βρετανία - βουλευτής - Jo Cox - τραυματισμός - επίθεση - θάνατος - BRexit - δράστης

Ο σύζυγός της, ο Μπρένταν Κοξ, απηύθυνε το εξής συγκλονιστικό μήνυμα λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της:

«Σήμερα είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στις ζωές μας. Πιο δύσκολου, πιο επώδυνου, λιγότερο χαρούμενου, με λιγότερη αγάπη. Εγώ και οι φίλοι και η οικογένεια της Τζο θα δουλέψουμε κάθε στιγμή της ζωής μας για να αγαπούμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και για να πολεμήσουμε το μίσος που σκότωσε την Τζο.

Η Τζο πίστευε σε έναν καλύτερο κόσμο και αγωνίστηκε δυναμικά γι 'αυτό κάθε μέρα της ζωής της, είχε ένα πάθος για τη ζωή που θα εξαντλούσε τους περισσότερους.

Θα ήθελε δύο πράγματα πάνω απ' όλα να συμβούν τώρα, ένα, τα πολύτιμα παιδιά μας να πλημμυρίσουν με αγάπη και, δύο, να ενωθούμε όλοι για να πολεμήσουμε το μίσος που την σκότωσε. Το μίσος δεν έχει ηθική, φυλή ή θρησκεία, είναι δηλητηριώδες.

Η Τζο δεν λυπόταν για τη ζωή της, έζησε κάθε μέρα της στο μάξιμουμ».

Jo Cox - Τζο Κοχ - δολοφονία - δολοφόνος - βουλευτής - Γαλλία 

Χθες το βράδυ, δεκάδες συμπατριώτες της συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του χωριού Μπίρστολ για να συμμετάσχουν σε τελετή στη μνήμη της, ενώ την ίδια στιγμή στο Λονδίνο μπροστά στο κτίριο του Κοινοβουλίου συγκεντρώνονταν δεκάδες πολίτες, ανάμεσά τους ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν και άλλα μέλη των Εργατικών με δάκρυα στα μάτια.

Η άγρια δολοφονία πάγωσε την εκστρατεία για το δημοψήφισμα, που δεν θα επαναληφθεί πριν από το σαββατοκύριακο.

Jo Cox - λουλούδια - Αγγλία - Μεγάλη Βρετανία - Birstall

Jo Cox - λουλούδια - Αγγλία - Μεγάλη Βρετανία - Birstall 

Jo Cox - λουλούδια - Αγγλία - Μεγάλη Βρετανία - Birstall

Jo Cox - λουλούδια - Αγγλία - Μεγάλη Βρετανία - Birstall

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)