Τουρκία

09 Ιουνίου 2016 18:42

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάρντιν

Η Κουρδική οργάνωση, ανέλαβε την ευθύνη για το πολύνεκρο χτύπημα στο Μάρντιν, που στοίχισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους και μάλιστα γνωστοποίησε και τον «εγκέφαλο» του χτυπήματος.

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάρντιν
-

Το ΡΚΚ, ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Μιντιάντ, του νομού Μάρντιν, στη Νοτιοανατολική Τουρκία, , στην οποία έχασαν τη ζωή τους 3 αστυνομικοί και 3 πολίτες.

Η οργάνωση ανακοίνωσε την ανάληψη της ευθύνης μέσω ιστοσελίδων που πρόσκεινται στο ΡΚΚ, αναφέροντας ότι την επίθεση διοργάνωσε το μέλος του Ισχάκ Κατάρ με την κωδική ονομασία 'Ντιρόκ Αμέντ'.

Η ανάληψη της ευθύνης αναμένεται να δυναμιτίσει περαιτέρω το κλίμα στην  γειτονική χώρα, κάτι που είναι αναμενόμενο μετά τα 2 χτυπήματα σε Κωνσταντινούπολη και Μάρντιν, αλλά και την απόφαση Ερντογάν για τις τροποποιήσεις στη νομοθεσία περί άρσης ασυλίας των βουλευτών, που στην ουσία «φωτογραφίζει» τους βουλευτές του φιλοκουρδικού  κόμματος.

ΡΚΚ - Ισχάκ Κατάρ - Ντιρόκ Αμέντ - Τουρκία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)