Γενικά

28 Απριλίου 2016 16:57

Για 4 μέρες στη Θεσσαλονίκη ο Τζιχάντι Τζον!

Είχε συλληφθεί για άγνωστους λόγους και παρέμεινε υπό κράτηση πριν περάσει στην Κωνσταντινούπολη. Ολόκληρη η διαδρομή από τη Γαλλία στην Ελλάδα.

Για 4 μέρες στη Θεσσαλονίκη ο Τζιχάντι Τζον!
-

Στη σύλληψη του διαβόητου τζιχαντιστή τρομοκράτη, Τζιχάντι Τζον, είχαν προχωρήσει οι αρχές της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει σήμερα το Russia Today, επικαλούμενο μαρτυρία ενός συντρόφου του, επίσης τζιχαντιστή.

Σύμφωνα με τα όσα εκείνος δηλώνει, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από τη Μεγάλη Βρετανία στη Συρία, το 2012, ο Τζιχάντι Τζον συνελήφθη, για άγνωστους λόγους, και κρατήθηκε για τέσσερις μέρες στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε αφού πρώτα μεταφέρθηκε από λαθρεμπόρους στην Καστοριά, παριστάνοντας τον πρόσφυγα.

Τέσσερις ημέρες μετά αφέθηκε ελεύθερος και ταξίδεψε αμέσως στην Κωνσταντινούπολη όπου του δόθηκε δίμηνη άδεια ελεύθερης κυκλοφορίας στη χώρα. Τόσο ο ίδιος ο τρομοκράτης, που σκοτώθηκε από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους το 2015, όσο και ο φίλος του που εξιστορεί στο Russia Today τα γεγονότα, είχαν την ευκαιρία να διασχίσουν την Τουρκία μέχρι τα σύνορα και να περάσουν τελικά στη Συρία.

Είχε προηγηθεί μακρύ ταξίδι, με βρετανικά διαβατήρια, από τη σήραγγα της Μάγχης στη Γαλλία και από εκεί στις Βρυξέλλες με τρένο, έχοντας στην κατοχή τους δύο πλαστά γαλλικά διαβατήρια ως εφεδρικά και 30.000 ευρώ σε μετρητά.

Από τις Βρυξέλλες πέταξαν αεροπορικώς μέχρι την Αλβανία και από εκεί διέσχισαν τα σύνορα φθάνοντας στη χώρα μας. Από την Καστοριά οι δύο Τζιχανιστές έφθασαν στη Θεσσαλονίκη με ταξί.

ΤΖΙΧΑΝΤΙ ΤΖΟΝ - ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)