Λοιπή Αμερική

08 Απριλίου 2016 12:49

Ακύρωσε το ταξίδι της στην Ελλάδα η Ρούσεφ

Έκπληξη προκάλεσε η ενημέρωση της βραζιλιάνικης πρεσβείας στην Αθήνα ότι η πρόεδρος Ρούσεφ δε θα παραστεί στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Ακύρωσε το ταξίδι της στην Ελλάδα η Ρούσεφ
-

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απροσδόκητη ακύρωση του ταξιδιού της προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, στη χώρα μας για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η Ρούσεφ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη στη δίνη ενός σκανδάλου, που την απειλεί ακόμη και με καθαίρεση, επρόκειτο να παραστεί στην τελετή που θα γίνει στις 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο κ. Παυλόπουλος θα τιμούσε με την παρουσία του μόνο την τελετή παράδοσης της Φλόγας στους Βραζιλιάνους διοργανωτές, στις 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώθηκε σήμερα από την Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα ότι η Ντίλμα Ρούσεφ δε θα έρθει στην Ελλάδα για να παραστεί στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία.

Η ακύρωση του ταξιδιού της Ρούσεφ στην Ελλάδα αντανακλά την πολιτική αστάθεια στη Βραζιλία, καθώς θεωρείται πολύ δύσκολο για την πρόεδρο της χώρας να «μπλοκάρει» τη δικαστική διαδικασία σε βάρος της.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)