Τουρκία

14 Μαρτίου 2016 07:40

Μηνύματα συμπαράστασης στην Τουρκία μετά την επίθεση

Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας, είπε ο Ολάντ. Ρέντσι: Οι τρομοκράτες δεν θα καταφέρουν να μας κάμψουν. Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Νταβούτογλου.

Μηνύματα συμπαράστασης στην Τουρκία μετά την επίθεση
-

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε «προς τον τουρκικό λαό μήνυμα βαθιάς αλληλεγγύης, έπειτα από την άθλια επίθεση που έπληξε το κέντρο της Αγκυρας προκαλώντας μεγάλο αριθμό θυμάτων».

«Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας για να συνεχίσει μαζί της τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που κτυπά παντού και πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργητικότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας.

Aπό τη Ρώμη, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου για την επίθεση.

Συλλυπητήρια απηύθυνε επίσης και στον πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού για την επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ.

«Οι τρομοκράτες πρέπει να καταλάβουν ότι όσο αιματηρό και να είναι το μίσος τους, δεν θα καταφέρουν να μας κάμψουν και να μας αποσταθεροποιήσουν. Η απάντηση και η καταδίκη της διεθνούς κοινότητας θα είναι αυστηρές, ομόφωνες και αποφασιστικές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ματέο Ρέντσι.

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ καταδίκασε την επίθεση και αποκάλυψε ότι ο πρεσβευτής της χώρας στην Άγκυρα μόλις που γλίτωσε από την επίθεση. "Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν η βόμβα εξερράγη, σε απόσταση μόλις 20 μέτρων", είπε. 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αχμέτ Νταβούτογλου είχε ο Πρωθυπουργός κατα την οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά του ενώ συλλυπητήρια επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου απέστειλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού για τα αθώα θύματα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα και την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης αυτής. Ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε θερμώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ζήτησε να μεταφέρει τις ευχαριστίες αυτές και στον ελληνικό λαό, τονίζοντας παράλληλα ότι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας οι δύο Λαοί είναι πλήρως αλληλέγγυοι.

Την αλληλεγγύη του στο λαό της Τουρκίας εξέφρασε με ανακοίνωση του και το ΚΚΕ.

Το ΥΠ.ΕΞ. καταδίκασε την επίθεση στην Άγκυρα

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται, και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό, στους πολίτες της τουρκικής πρωτεύουσας, καθώς τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)