Ευρώπη

23 Ιανουαρίου 2015 22:47

Διάσωση ψαράδων από αλιευτικό που βυθιζόταν εν μέσω θαλασσοταραχής

Την δραματική διάσωση πέντε ψαράδων από την αγριεμένη θάλασσα, κατέγραψε η κάμερα ελικοπτέρου της ακτοφυλακής στη Σκωτία.

-

Από το ελικόπτερο της σκωτσέζικης ακτοφυλακής, ο διασώστης με το κίτρινο κράνος φαίνεται λες και πολεμά με τον ατσάλινο ιμάντα που έχει αγκιστρωθεί στην πρώτη από τις σωσίβιες λέμβους, όπως περικύκλωναν το ιρλανδικό αλιευτικό που θαλασσόδερνε ακυβέρνητο στα ανοιχτά της βόρειας Σκοτίας.

Το είχαν καταπιεί τα κύματα, θεόρατα όπως υψώνονταν απ' τους θυελλώδεις ανέμους. Πέντε ψαράδες έστειλαν σήμα κινδύνου μέσα από το πλοιάριο. Μέχρι να φτάσει το ελικόπτερο διάσωσης, το αλιευτικό είχε πάρει τέτοια κλίση ώστε να βυθιστεί, προτού ακόμα ολοκληρωθεί η επιχείρηση σωτηρίας.

Η θύελλα τάραζε το ελικόπτερο και έκανε δύσκολη την ισορροπία των ναυαγών όπως ανασύρονταν από τις λέμβους. Και οι πέντε ψαράδες διασώθηκαν στο παραπέντε μιας δεύτερης μεγάλης καταιγίδας, που θα μπορούσε να αποτελέσει  απειλή για τους ναυαγούς ματαιώνοντας την επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)