ΗΠΑ - Καναδάς

12 Δεκεμβρίου 2014 14:41

Χρονοκάψουλα του 1795 ανακαλύφθηκε στη Βουλή της Μασαχουσέτης

Το κουτί, σύμφωνα με πληροφορίες, το είχαν κρύψει στον τοίχο οι Samuel Adams and Paul Revere κατά την ανέγερση του κτιρίου.

-

Ένα σημαντικό εύρημα ανακάλυψαν εργάτες κατά τη διάρκεια εργασιών στο κτίριο της Βουλής της Μασαχουσέτης στην Βοστόνη των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια ανεκτίμητης ιστορικής αξίας χρονοκάψουλα, την οποία φαίνεται να «έχτισαν» το 1795 σε τοίχο του κτιρίου.

Η χρονοκάψουλα, η οποία είχε τη μορφή κλειστού κουτιού, ανακαλύφθηκε το πρωί της Πέμπτης, από εργάτες οι οποίοι προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν μια υδραυλική βλάβη στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Οι εργάτες κάλεσαν αμέσως έναν ιστορικό τέχνης του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστόνης ο οποίος μετέβη στο σημείο και βοήθησε στην προσπάθεια αποκόλλησής της από τον τοίχο.


Το κουτί, σύμφωνα με πληροφορίες, το είχαν κρύψει στον τοίχο οι Samuel Adams and Paul Revere κατά την ανέγερση του κτιρίου το 1795.

Όπως αναφέρει το BBC η κάψουλα φέρεται να εμπεριέχει ένα πιάτο του Revere, χειρόγραφες σημειώσεις και νομίσματα που χρονολογούνται από το 1600.

Το σημαντικό εύρημα μεταφέρθηκε στο Μουσείο για να μελετηθεί αναλυτικά, ενώ το ακριβές περιεχόμενό του αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα. 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)