Ευρώπη

15 Αυγούστου 2014 22:23

«Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν την Χίλαρι Κλίντον»

Γερμανικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είχαν κατασκοπεύσει την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

-



Στο στόχαστρό των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών είχε βρεθεί η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Όπως μετέδωσαν η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung (SZ) και τα δημόσια δίκτυα ραδιοτηλεόρασης NDR και WDR, είχε υποκλαπεί τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνδιάλεξη της Χίλαρι Κλίντον από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η πληροφορία αυτή υποστηρίζεται ότι βασίζεται στα έγγραφα τα οποία παρέδωσε στην αμερικανική CIA ένας διπλός πράκτορας, ο οποίος εργαζόταν στη γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας (BND). Τα δημοσιεύματα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν διευκρινίζουν το θέμα που αφορούσε η συνομιλία, που υποτίθεται πως υπεκλάπη, όμως σημειώνουν ότι το ζήτημα αυτό έθεσε ο διάδοχος της Κλίντον, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Τα τρία ΜΜΕ επικαλούνται μια ανώνυμη πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η τηλεφωνική συνδιάλεξη της Κλίντον υπεκλάπη κατά λάθος, κατά τη διάρκεια που η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επέβαινε σε αμερικανικό κυβερνητικό αεροσκάφος.

Όμως η κατασκοπεία σε βάρος Αμερικανών αξιωματούχων και πολιτικών δεν αφορούσε «μια μεμονωμένη περίπτωση», ισχυρίζονται τα τρία γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Όπως προστίθεται στα δημοσιεύματά τους, μάλιστα, η BND είχε επίσης λάβει εντολή από τη γερμανική κυβέρνηση να «κατασκοπεύει έναν εταίρο [της Γερμανίας] στο NATO», χωρίς όμως αναφέρονται περισσότερες λεπτόμερειες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)