Γενικά

22 Ιουνίου 2014 17:10

Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς τα Μονοπάτια των Ίνκας

Η UNESCO πρόσθεσε και άλλα αριστουργήματα στη λίστα με τα προστατευόμενα μνημεία.

-

Τα Μονοπάτια των Ίνκας, η ιστορική πόλη της Τζέντα, το εργοστάσιο Βαν Νέλε στο Ρότερνταμ, το μεταξουργείο της Τομιόκα (Ιαπωνία), καθώς και το Σπήλαιο Σοβέ-Πον ντ΄Αρκ (Γαλλία) εντάχθηκαν στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ανακοίνωσε στη Ντόχα η Επιτροπή της Unesco.

Τα Μονοπάτια των Ίνκας, αριστούργημα της προϊσπανικής μηναχικής, συνδέουν σήμερα το Περού, τη Χιλή, την Κολομβία, το Εκουαδόρ, την Αργεντινή και τη Βολιβία, κατασκευάσθηκαν σε μία περίοδο 2.000 ετών και ορισμένες φορές καταλήγουν σε υψόμετρο 5.000 μέτρων.

Η Τζέντα υπήρξε από τον 7ο αιώνα ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια των εμπορικών δρόμων του Ινδικού Ωκεανού. Εκεί έφθαναν τα εμπορεύματα που προορίζονταν για τη Μέκκα.

Το εργοστάσιο Βαν Νέλε, "ένα από τα αριστουργήματα της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του 20ού αιώνα, κατασκευάσθηκε το 1920 κατά μήκος ενός από τα κανάλια του Ρότερνταμ.

Το μεταξουργείο της Τομιόκα ιδρύθηκε το 1872 στη Γκούνμα, βορειο-δυτικά του Τόκιο, συμβολίζει την είσοδο της Ιαπωνίας στον σύγχρονο βιομηχανικό κόσμο.

Το Σπήλαιο Σοβέ-Πον ντ΄Αρκ φιλοξενεί στα τοιχώματά του περισσότερα από χίλια σχέδια που μαρτυρούν τις πρώτες καλλιτεχνικές δημιουργίες του ανθρώπου, κατά την Παλαιολιθική Εποχή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)