Αθλητικά

Χθες 00:00 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 09:04

Παραολυμπιακοί αγώνες - Κονγκόστ: Γιατί της αφαιρέθηκε το μετάλλιο στον Μαραθώνιο

Η κίνηση στα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τον τερματισμό που της στοίχισε το μετάλλιο. Τι συνέβη και τι είπε η ίδια για το περιστατικό.

Παραολυμπιακοί αγώνες - Κονγκόστ: Γιατί της αφαιρέθηκε το μετάλλιο στον Μαραθώνιο
-

Για τον πιο παράδοξο λόγο έχασε το χάλκινο μετάλλιό της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού η Ελένα Κονγκόστ έχασε το χάλκινο παραολυμπιακό μετάλλιο στο μαραθώνιο καθώς στιγμιαία άφησε το σκοινί του οδηγού της.

Η 36χρονη Ισπανίδα έπειτα από οχτώ χρόνια αποχής από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, διάστημα στο οποίο απέκτησε τρία παιδιά, επέστρεψε στην κορυφαία διοργάνωση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, αφού τερμάτισε στον μαραθώνιο στην κατηγορία Τ12 με οδηγό τον Μία Κάρολ Μπρουγουέρα σε 3:00:48, το οποίο αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ.

Ωστόσο, το μετάλλιο τής αφαιρέθηκε επειδή άφησε το σχοινί για ένα δευτερόλεπτο που κρατούσε με τον οδηγό της 10 μέτρα από τη γραμμή τερματισμού και αυτό συνέβη στην προσπάθειά της να τον βοηθήσει να μην πέσει στο έδαφος, καθώς υπέφερε από κράμπα.

Σύμφωνα με το άρθρο 7.9 των κανονισμών, οδηγός και αθλητής δεν μπορούν να αφήσουν το σχοινί που τους συνδέει στα 42.195 μέτρα.

Αυτή η εξέλιξη συνέτριψε την Καταλανή, η οποία με δάκρυα στα μάτια δήλωσε:

"Θα ήθελα όλοι να ξέρουν ότι δεν με έχουν αποκλείσει επειδή έκλεψα, αλλά ότι με απέκλεισαν επειδή είμαι άνθρωπος και για ένα ένστικτο που βγαίνει όταν κάποιος πέφτει και πρέπει να τον βοηθησω" και πρόσθεσε:

"Είμαι συντετριμμένη, για να είμαι ειλικρινής, γιατί είχα το μετάλλιο. Είμαι πολύ περήφανη για όλα όσα έχω κάνει και στο τέλος με απέκλεισαν γιατί 10 μέτρα από τη γραμμή τερματισμού άφησα το σχοινί για ένα δευτερόλεπτο, επειδή ένα άτομο δίπλα μου πήγε να πέσει με τα μούτρα στο έδαφος και ξαναέπιασα το σχοινί όταν φτάσαμε στη γραμμή τερματισμού".

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Μάνα κατήγγειλε τον γιο της για να τον “σώσει”

Μεταναστευτικό - Μητσοτάκης από τη Βιέννη: Δεν θα επωμιστούμε δυσανάλογα μεγάλο βάρος (εικόνες)

Βιετνάμ: Εκατοντάδες νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκι (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)