Αθλητικά

Σήμερα 11:01

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παράπονα από τους Βρετανούς για το φαγητό

Δικό της σεφ φέρνει η ολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, διαμαρτυρόμενη για τις ανεπαρκείς μερίδες και τη χορήγηση τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παράπονα από τους Βρετανούς για το φαγητό
-

Δεν έχουν προλάβει να ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το... κύμα ανασφάλειας παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις!

Όντως η χθεσινοβραδινή Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων ήταν καθηλωτική, μάγεψε το κοινό σε ολόκληρο τον πλανήτη, από την άλλη, όμως, ενώ τα αγωνίσματα δεν έχουν μπει ακόμη... στο ρυθμό τους, υπάρχουν περιστατικά που προκαλούν έντονο προβληματισμό και χρίζουν άμεσης επίλυσης από τους διοργανωτές.

Μετά, λοιπόν, τις καταγγελίες των μελών της Ολυμπιακής ομάδας ποδοσφαίρου της Αργεντινής για την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από την τσάντα του Τιάγκο Αλμάδα, το περιστατικό με τον Ζίκο, ήρθε η σειρά της βρετανικής αποστολής να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την έλλειψη τροφής και την κακή ποιότητα του φαγητού που προσφέρεται στο Ολυμπιακό Χωριό!

Οι Βρετανοί, μάλιστα, αποκάλυψαν πώς αναγκάστηκαν να φέρουν δικό τους σεφ για να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες που παρουσιάζονται τόσο από τη μεριά των αθλητών, όσο και των υπολοίπων μελών της Ολυμπιακής τους ομάδας.

«Σε ορισμένα γεύματα δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα: αυγά, κοτόπουλο και σε ορισμένους υδατάνθρακες. Χρειάζεται ριζική βελτίωση. Στους αθλητές σερβίρουν ωμό κρέας», δήλωσε ο Άντι Άνσον, διευθύνων σύμβουλος της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο σεφ που προσλήφθηκε ταξίδεψε από την Μ.Βρετανία για να εξυπηρετήσει τις επιπλέον ανάγκες των μελών της αποστολής!

Η εφημερίδα «L'Equipe» ανέφερε ότι μια εταιρεία κέτερινγκ αναγνώρισε την έλλειψη αυγών και ότι ήδη οι υπάλληλοί της εργάζονται για να αυξήσουν την προμήθεια.

Επιπλέον, εκπρόσωπος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) αποκάλυψε ότι η κατάσταση βελτιώνεται και ότι η Οργανωτική Επιτροπή ανέλαβε δράση για την επίλυση του προβλήματος.

Η Γαλλία είχε διαφημίσει ότι διάσημοι σεφ, όπως οι Amandine Chaignot, Alexandre Mazzia και Akrame Benallal, θα συνεισφέρουν στη δημιουργία του μενού των αθλητών που διαμένουν στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά τα πρώτα δείγμα δεν είναι ικανοποιητικά και οι ελλείψεις σημαντικές.

Το εστιατόριο των Ολυμπιακών Αγώνων, 14.000 τετραγωνικών μέτρων και χωρητικότητας 3.500 ατόμων, βρίσκεται σε μία παλιά ηλεκτρική κεντρική μονάδα και αργότερα μετατράπηκε σε κινηματογραφικό στούντιο!

Η εταιρεία υπεύθυνη για τις υπηρεσίες σίτισης είναι η Sodexo Live, η οποία ανακοίνωσε ότι έλαβε σοβαρά υπόψη τις διαμαρτυρίες και ότι θα αυξήσει τις μερίδες της για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων. Επίσης, η ομάδα Carrefour, υπεύθυνη για την προμήθεια 600 τόνων φρέσκων προϊόντων, θα ανανεώσει τις ποσότητές της.

Είναι μία πραγματικότητα: Στο ξεκίνημα των Αγώνων η ανασφάλεια που υπάρχει είναι μεγάλη. Το βίωσαν ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής Τιάγκο Αλμάδα, η ομάδα BMX της Αυστραλίας και ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, Ζίκο με σύζυγό του, με τις κλοπές να παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Επί του παρόντος η Οργανωτική Επιτροπή δεν έχει τοποθετηθεί για κανένα από αυτά τα περιστατικά.

Tεράστιο το πρόβλημα στέγασης

Οι ενέργειες των γαλλικών αρχών να εκκαθαρίσουν τις καταυλισμούς με σκηνές όπου άστεγοι Παριζιάνοι και μετανάστες είχαν βρει καταφύγιο — ενώ ταυτόχρονα μειώνονταν οι εγκαταστάσεις έκτακτης φιλοξενίας — αναιρούν αυτήν την υπόσχεση των διοργανωτών, σύμφωνα με την οποία οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ωφελήσουν κάποιες από τις φτωχές κοινότητες της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι αξιωματούχοι περιέγραψαν τις "επιθέσεις" αυτές ως μέρος μιας προσπάθειας να ανακουφιστεί η κρίση στέγασης της πόλης, μετακινώντας ανθρώπους σε νέες εγκαταστάσεις που έχουν κατασκευαστεί σε όλη τη χώρα.

Ο Κριστόφ Νοέλ ντι Παϊρά, αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, δήλωσε στην «Washington Post» νωρίτερα φέτος ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης «δεν οφείλεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες», αλλά «στην αύξηση της ζήτησης για έκτακτα καταλύματα.»

Για να βοηθήσουν στην εξυπηρέτηση της ροής επισκεπτών κατά τη διάρκεια των Αγώνων, οι γαλλικές αρχές έδωσαν εντολή στα ξενοδοχεία να μην παρέχουν δωμάτια στο πλαίσιο της έκτακτης φιλοξενίας της πόλης.

Για τους ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα ή τους άστεγους, όμως, ο συνδυασμός της "εκτίναξης" των ενοικίων λόγω των Αγώνων, των αστυνομικών επιθέσεων και της μείωσης των δωματίων-καταλυμάτων που είχαν μετατραπεί σε καταλύματα, άφησε πολλούς να κοιμούνται στους δρόμους, με τις επιλογές να είναι πολύ λίγες.

Περισσότεροι από 12.500 άνθρωποι εκδιώχθηκαν από παράγκες, καταυλισμούς με σκηνές και καταλήψεις στην περιοχή του Παρισιού μεταξύ Απριλίου 2023 και Μαΐου 2024, σύμφωνα με την ομάδα "The Other Side of the Medal", η οποία επιδιώκει να αναδείξει τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτή την εβδομάδα, τουλάχιστον 100 άστεγοι, πολλοί από τους οποίους ήταν γυναίκες και μικρά παιδιά, κατασκήνωσαν μπροστά από το δημαρχείο της 18ης συνοικίας του Παρισιού για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση και να ζητήσουν από τις αρχές να τους παρέχουν στέγαση.

Η Νατάσα Λουίζ Γκμπετού, 36 ετών, από το Μπουρκίνα Φάσο, στέκονταν με το ενός έτους μωρό της δεμένο στην πλάτη της. Χωρίς νομικά έγγραφα, δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά στη Γαλλία. Δεν έχει σπίτι.

Προσπάθησε να καλέσει τη γραμμή βοήθειας για έκτακτα καταλύματα, αλλά της είπαν ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων — μια εμπειρία που μοιράστηκαν και άλλες γυναίκες.

Έτσι, η γυναίκα και το μωρό της έχουν ταξιδέψει με το νυχτερινό λεωφορείο του Παρισιού από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου, προσπαθώντας να κοιμηθούν.

Η "Utopia 56", μια οργάνωση που υποστηρίζει μετανάστες, ενημέρωσε την Παρασκευή (26/7) ότι οι τοπικές αρχές είχαν φτάσει για να μεταφέρουν περισσότερους από 500 άστεγους από την περιοχή σε προσωρινά καταλύματα στο Παρίσι και τα γύρω προάστια.

Ωστόσο, οι περισσότεροι εξακολουθούν να μένουν στους δρόμους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Η τελετή έναρξης και οι στιγμές που ξεχώρισαν (εικόνες)

Τροχαίο στην Ελαία: Διπλή οικογενειακή τραγωδία - Θρήνος για παιδιά και γονείς (εικόνες)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ντούσκος προκρίθηκε στον προημιτελικό

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)