Αθλητικά

Σήμερα 10:20 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 15:07

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ντούσκος προκρίθηκε στον προημιτελικό

Με το δεξί ξεκίνησαν οι ελληνικές συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ποιοι άλλοι αθλητές μας αγωνίζονται την πρώτη ημέρα των Αγώνων.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ντούσκος προκρίθηκε στον προημιτελικό
-

Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στον προημιτελικό του μονού σκιφ των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Παρίσι.

Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, τερμάτισε δεύτερος στην 1η προκριματική σειρά, καλύπτοντας τα δύο χιλιόμετρα της διαδρομής σε 7 λεπτά, ένα δευτερόλεπτο και 79 εκατοστά και συνεχίζει την πορεία του στην κορυφαία διοργάνωση, όπου βασικός στόχος του είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου, όπως έκανε και στο Τόκιο πριν από τρία χρόνια, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Νεοζηλανδός, Τόμας Μάκιντος (6:55.92) και στην τρίτη ο Αιγύπτιος, Αμπντελχαλέκ Ελμπάνα (7:05.06) και αμφότεροι προκρίθηκαν για τα προημιτελικά του αγωνίσματος.

Ο Ντούσκος εκκίνησε καλά τον αγώνα και από την αρχή βρέθηκε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Μακιντος, ο οποίος επικράτησε εύκολα, με τον Έλληνα κωπηλάτη να διατηρεί με άνεση την προνομιούχο θέση και να κάνει συντήρηση δυνάμεων, δεδομένου ότι οι δύο πρωταθλητές, είναι από τα φαβορί για ένα μετάλλιο.

Αμέσως μετά τον τερματισμό ο Έλληνας Ολυμπιονίκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «Ήταν μια καλή κούρσα. Ο Νεοζηλανδός και εγώ τεστάραμε τις δυνάμεις μας. Ξέρουμε ότι είμαστε οι αντίπαλοι που μπορεί να βρεθούν και στον τελικό. Ξέρουμε ότι είμαστε από τους καλύτερους. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Σίγουρα όταν ο καιρός είναι βροχερός δεν βοηθάει πάρα πολύ. Εμένα ειδικά γιατί έχω συνηθίσει σε πιο ζεστό περιβάλλον. Ας ελπίσουμε ο κυμματισμός να είναι πιο πάνω γιατί μας βοηθάει το κύμα και να μην είναι τόσο flat όσο τώρα».

Συμπλήρωσε «Σίγουρα, νιώθω καλά. Αυτό διαφέρει από κούρσα σε κούρσα. Μπορεί να είσαι καλύτερα, μπορεί να είσαι και χειρότερα. Παίζουν ρόλο οι συνθήκες και το πως αντεπεξέρχεται το σώμα σου. Μπορώ να πω ότι είμαι καλά, θα προσπαθήσω να διορθώσω κάποια πράγματα για να είμαι ακόμα καλύτερα στις επόμενες φάσεις».

Στο ερώτημα αν στόχος είναι το βάθρο, αποκρίθηκε «Προχωράμε βήμα βήμα. Δεν μπορείς να πεις από τώρα ότι στόχος είναι το βάθρο. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ο στόχος είναι να περνάμε στην επόμενη φάση. Και όταν θα είμαστε στον τελικό, πιστεύω ότι όλα θα είναι ανοιχτά και ο καθένας μπορεί να κάνει το θαύμα» και προσέθεσε «ελπίζω να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Να μπορέσουμε να ανεβάσουμε την Ελλάδα λίγο παραπάνω».

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι - Τελετή έναρξης - Ελληνική αποστολή

Οι  υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού είναι:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

  • 12:00 προκριματικά 100μ πεταλούδα γυναικών – Αννα Ντουντουνάκη, Γεωργία Δαμασιώτη
  • 13:30 4Χ100μ ελεύθερο ανδρών – Στέργιος Μπίλας/Ανδρέας Βαζαίος/Κριστιάν Γκολομέεβ/Οδυσσέας Μελαδίνης ή Παναγιώτης Μπολάνος

ΕΝΟΕΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

  • 13:20 προκριματικά κρίκων – Λευτέρης Πετρούνιας

ΤΕΝΝΙΣ

  • 13:00 πρώτος γύρος απλού ανδρών και γυναικών
  • Στέφανος Τσιτσιπάς – Zizou BERGS (Βέλγιο): Ο αγώνας τους είναι ο τρίτος στο πρόγραμμα του μονού, με το πρώτο παιχνίδι να ξεκινάει στις 13:00

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

  • 13:30 προκριματικά 10μ πιστόλι γυναικών – Αννα Κορακάκη, Χριστίνα Μόσχη

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

  • 16:35 Β’ Ομιλος 1η αγωνιστική γυναικών: ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

  • 22:00 Α’ Ομιλος ανδρών, 1η αγωνιστική: ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Η τελετή έναρξης και οι στιγμές που ξεχώρισαν (εικόνες)

Τροχαίο στην Ελαία: Διπλή οικογενειακή τραγωδία - Θρήνος για παιδιά και γονείς (εικόνες)

Ακίνητα: ΑΑΔΕ και Κτηματολόγιο σφίγγουν τον κλοιό ελέγχου

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)