Αθλητικά

14 Ιουλίου 2024 23:19

Euro 2024: Ο Γιαμάλ... έκλεψε ρεκόρ από τον Πελέ

Αν  σκοράρει κατά τη διάρκεια του τελικού θα προσθέσει ένα ακόμη ρεκόρ στη συλλογή του.

Euro 2024: Ο Γιαμάλ... έκλεψε ρεκόρ από τον Πελέ
-

Το "παιδί θαύμα" του Ισπανικού ποδοσφαίρου είναι ομολογουμένως ένα από τα πρόσωπα "κλειδιά" του φετινού Euro.

Ο λόγος για τον Λαμίν Γιαμάλ, που κόντρα στη Γαλλία έγινε ο μικρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής (16 ετών και 362 ημερών) που ξεκινά στη βασική ενδεκάδα ενός ημιτελικού Ευρωπαϊκού ή Παγκόσμιου πρωταθλήματος (παίρνοντας το ρεκόρ που κρατούσε από το 1958 ο Πελέ ο οποίος έπαιξε τότε σε ηλικία 17 ετών και 244 ημερών) και στο 21ο πρώτο λεπτό της ίδιας αναμέτρησης έγινε κι ο νεότερος σκόρερ (το ρεκόρ κρατούσε ο Ελβετός Φονλάντεν από το 2004 όταν είχε σκοράρει σε ηλικία 18 ετών και 141 ημερών).

Ο νεαρός άσος της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας σήμερα πήρε ένα ακόμη ρεκόρ από τον «Βασιλιά Πελέ» καθώς σε ηλικία 17 ετών και 1 ημέρας είναι πλέον και ο νεότερος που έχει συμμέτοχή σε τελικό Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (ο Πελέ το 1958 στο Παγκόσμιο της Σουηδίας ήταν 17 ετών και 249 ημερών).

Ακόμη ένα ρεκόρ, μπορεί να καταρριφθεί από τον 17χρονο πλέον ποδοσφαιριστή καθώς, εάν σκοράρει κατά τη διάρκεια του τελικού θα προσθέσει ένα αμόμη ρεκόρ στη συλλιγή του.

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: Ο απολογισμός της πολύνεκρης οικογενειακής διαμάχης στην Βάδη - Βυρτεμβέργη

Θεσσαλονίκη: Νεκρός και ο 17χρονος που σκότωσε τον 29χρονο στη Γιαννιτσών

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η φωτογραφία με τη σφαίρα δίπλα στο πρόσωπό του

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)