Αθλητικά

23 Ιουνίου 2024 20:28

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Νέα χρυσά και ασημένια μέταλλα για την Ελλάδα

Οι Γκολομέεβ και Μπίλας έκαναν το 1-2 στα 50μ ελεύθερο και στην αμέσως επόμενη κούρσα τους μιμήθηκαν οι Χρήστου και Μακρυγιάννης στα 100μ. ύπτιο.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Νέα χρυσά και ασημένια μέταλλα για την Ελλάδα
-

Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ελληνική κολύμβηση και δύσκολα το συναντά κανείς και σε παγκόσμιο επίπεδο κατάφεραν οι Έλληνες κολυμβητές στα 50μ ελεύθερο και 100μ ύπτιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βελιγραδίου.

Οι Γκολομέεβ και Μπίλας έκαναν το 1-2 στα 50μ ελεύθερο και στην αμέσως επόμενη κούρσα τους μιμήθηκαν οι Χρήστου και Μακρυγιάννης στα 100μ. ύπτιο

Οι Κριστιάν Γκολομέεβ και Στέργιος Μπίλας πέτυχαν το ανεπανάληπτο «1-2» στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου, με τον 31χρονο κολυμβητή του Παναθηναϊκού να παίρνει τη νίκη με 21.72 και να ανεβαίνει επιτέλους στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μετά από τρία συνεχόμενα μετάλλια, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα (συν ένα ασημένιο σε Παγκόσμιο), στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Μόλις ένα εκατοστό πιο πίσω (21.73), ο Στέργιος Μπίλας πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ νέων Κ23 και πρόσθεσε στη συλλογή του από τη σερβική πρωτεύουσα ένα ασημένιο μετάλλιο, μετά το χρυσό στα 50μ. πεταλούδα και το χάλκινο στα 4Χ100μ. ελεύθερο.

Ήταν τα φαβορί, δικαίωσαν το χαρακτηρισμό και το έκαναν μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Ο Απόστολος Χρήστου και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στον τελικό των 100μ. ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, βελτιώνοντας το «1-3» που είχαν κάνει πριν δύο ημέρες στα 50μ., το πιο βασικό όμως είναι ότι οι χρόνοι τους ήταν εκπληκτικοί.

Ο Χρήστου, που κατέκτησε το τρίτο χρυσό της καριέρας του και πρώτο στο συγκεκριμένο αγώνισμα (όπου ως τώρα είχε ένα ασημένιο και τρία χάλκινα), τερμάτισε στο εκπληκτικό 52.23, τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του μετά το 52.09 που είχε κάνει το 2022, στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Ο Μακρυγιάννης είχε δείξει ότι μπορεί να «κατέβει» τα 53 δευτερόλεπτα και το επιβεβαίωσε, συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ με 52.83. Πρόκειται για χρόνους που μπορούν να δώσουν αντίστοιχα μετάλλιο και πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, που ακολουθούν σε ένα μήνα στο Παρίσι.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στα Χανιά: Θρήνος για τον 18χρονο Κωνσταντίνο - “Ήταν από νωρίς στη βιοπάλη...”

Θρίλερ στην Αιτωλοακαρνανία: 48χρονη βρέθηκε νεκρή σε χωματόδρομο

Τουρκία: 23χρονος σκότωσε γυναίκα, πεθερικά και κουνιάδο κι έφυγε με το νεογέννητο παιδί του! (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)