Ποδόσφαιρο

26 Οκτωβρίου 2017 07:00

Οι τζιχαντιστές του ISIS απειλούν να αιματοκυλήσουν το Μουντιάλ

Στο στόχαστρο του “Ισλαμικού Κράτους” η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη. Σοκ με το πόστερ με τα “ματωμένα δάκρυα” του Μέσι.

Οι τζιχαντιστές του ISIS απειλούν να αιματοκυλήσουν το Μουντιάλ
-

Λουτρό αίματος απειλούν να προκαλέσουν οι τζιχαντιστές του “Ισλαμικού Κράτους” στη διάρκεια του Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Λίγες ώρες μετά το γκαλά της FIFA για την απονομή βραβείων στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της σεζόν που πέρασε, μηνύματα με απειλές κατά της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής στον πλανήτη άρχισαν να κατακλύζουν το διαδίκτυο.

Τέτοιου είδους μηνύματα εντοπίστηκαν από SITE Intelligence Group στον ιστότοπο του Wafa Media Foundation, που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Σε ένα από αυτά, εμφανίζεται ο Αργεντίνος άσος της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, να κλαίει με …ματωμένα δάκρυα πίσω από τα κάγκελα φυλακής.

ISIS - Μουντιάλ της Ρωσίας

Σε ένα δεύτερο, απεικονίζεται ένας τρομοκράτης με εκρηκτικά να ατενίζει ένα γήπεδο, με το συνοδευτικό μήνυμα να γράφει «Ορκίζομαι πως η φωτιά του μουτζαχεντίν θα σας κάψει, απλά περιμένετε…».

ISIS - Μουντιάλ της Ρωσίας

Εικόνες με το λογότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 έχουν πλαισιωθεί με εκρήξεις και απειλές του στυλ «εμείς είμαστε εκείνοι που επιλέγουμε το πεδίο της μάχης».

ISIS - Μουντιάλ της Ρωσίας

Όπως είναι φυσικό, οι ρωσικές Αρχές έχουν εκπονήσει σχέδια για την εφαρμογή δρακόντειων μέτρων ασφαλείας στη διάρκεια του Μουντιάλ, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές έχουν βάλει στο “στόχαστρο” ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Υπενθυμίζεται πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015, ξεκίνησαν από το “Stade de France”, την ώρα που διεξαγόταν αναμέτρηση μεταξύ των εθνικών ομάδων Γαλλίας και Γερμανίας.

ISIS - Μουντιάλ της Ρωσίας

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)